Belediye, üç camide yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıttı. Cami önlerine kazanlarla getirilen aşureler, namazdan çıkan cemaate kaselerle ikram edildi.
İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, yaptığı açıklamada, Muharrem ayının tüm dinler için önemli bir ay olduğuna dikkat çekti. Uludağ, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı ayın en güzel sembollerinden birinin de aşure olduğunu kaydetti.
Uludağ, "Muharrem ayının en güzel sembollerinden biri olan aşure, tüm insanlık âleminin birlik ve beraberliğinin ifadesidir. Hiçbir tatlı aşurenin tadını vermez. Aşurenin içinde fasulye, nohut, fındık, badem, susam, şeker vardır. Bu aşure Anadolu'dur. İçindeki bu nesneler ise Türk'üdür, Kürt'üdür, Laz'ıdır, Çerkez'idir, Alevi'sidir, Sünni'sidir. Bizler bin yıldır bu topraklarda hep birlikte huzurla yaşıyoruz, hiçbirimiz birbirimizden ayrılamayız. Birkaç malzemeyi bu aşurenin içerisinden çıkarırsak, aşurenin tadını bozarız. O alıştığımız lezzet kalmaz. Bu güzel günlerin daha güzel günlere taşınması içinde el ele tek yürek olarak bu ülkenin geleceğine koşmamız gerekmektedir. Biz bir aşureyiz aşure tadında kalalım." şeklinde konuştu.
(CİHAN)

