17 Aralık 2025
Altın 5925.046
BIST 11329.48
Dolar 42.7217
Euro 50.0896
Sterlin 56.9375
Ankara 3°C

Islak imza kumpasında yeni gelişme

Islak imza kumpasında yeni gelişme
Dursun Çiçek'e, Ergenekon Davası'nda delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla kumpas kurulduğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 15 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca "Ergenekon'da kumpas" iddiaları üzerine geçen yıl soruşturma başlatıldı. Savcılık, Ergenekon davasının delillerinden olan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesindeki ıslak imzanın kime ait olduğunun yeniden belirlenmesi için çalışma başlattı ve söz konusu belge, bilirkişiye gönderildi. Bilirkişiler, imzanın Dursun Çiçek'e ait olma ihtimalinin zayıf olduğuna dair hazırladıkları raporu, savcılığa ulaştırdı.

Bunun üzerine savcılık, 24 Temmuz'da ilk operasyonu gerçekleştirdi.15 şüpheli gözaltına alındı. Adli Tıp, Jandarma ve emniyet kriminal uzmanı olan şüpheliler sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Soruşturma savcısı şüphelilerin tamamının tutuklanmasını istedi. Sorguyu gerçekleştiren Sulh Ceza Hakimliği 13 şüpheliyi tutuklarken 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla dahil olduğu Ergenekon davasında, 5 Ağustos 2013'te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir