06 Kasım 2026
Altın 6552.43
BIST 11482.6
Dolar 50.1479
Euro 55.9018
Sterlin 66.7824
Ankara 7°C

Isparta'nın Yöresel Ürünleri Antalya'daki Yörex'te Tanıtıldı

Isparta'nın Yöresel Ürünleri Antalya'daki Yörex'te Tanıtıldı
Isparta'nın yöresel yemeklerinden helva ve kabune Antalya'da düzenlenen 1. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'nda tanıtıldı. Fuarda, standı gezenlere gül ürünleri ikram edildi. Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Isparta Ticaret Borsası (ITB)'nın YÖREX'te ortaklaşa açtığı stantta, Isparta elmasından, güle, halıdan mermere, ekmekten kebaba kadar birçok ürün sergilendi. Misafirleri Vali Ali Haydar Öner, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, ITB Başkanı Ahmet Adar ağırladı.

Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta'nın yöresel ürünlerini tanıtmak ve diğer illerinkini görmek için YÖREX'in bir fırsat olduğunu belirtti. Kaçıkoç, Türk Patent Enstitüsü'nün verilerine göre, Anadolu'nun en az 2 bin 500 yöresel ürüne sahip olmasına rağmen bunların sadece 130'unun coğrafi işaretli olduğunu kaydetti. Kaçıkoç, yöresel ürünlerin tescilinin önemli olduğunu ifade ederek, şehirlerin bir anlamda bu coğrafi ürünlerle anılır hale geldiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir