1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail askerleri saldırıyor..
İsrail askerleri saldırıyor..

İsrail askerleri saldırıyor..

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesiyle bugün yeryüzünün her noktasında Cuma namazı çıkışı gösteriler var! Endonezya ve Malezya'dan başlayan gösteri dalgası, Pakistan, Hindistan, İran ve Irak'la devam etti..

A+A-

Filistin'de toplanan kalabalıklara İsrail askerleri biber gazı, plastik mermi ve gerçek mermilerle saldırıyor..

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyayı karşısına alarak attığı Kudüs adımı, Ortadoğu'yu yangın yerine çevirmeye yetti. Cuma namazından çıktıktan sonra protestoya başlayan Filistinlilere İsrailaskerleri İsrail askerleri, göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle göstericilere saldırıyor. Atılan gazdan etkilenen çok sayıda Filistinli yaralandı.

Gösteriler neredeyse Filistin'deki tüm kentleri kapsıyor: Ramallah, Nablus, Tulkerm, Kalkiliyye, Cenin, Beytullahim, Selfit ve El-Halil. Sokaklarda lastik yakan göstericiler, askerlere taşla karşılık veriyor.

Birçok televizyon kanalı, çatışmaları canlı yayınlarla ekrana getiriyor.

Filistinliler bugünü 'Öfke Cuması' ilan etti. İsrail ordusu, Batı Şeria'ya asker yığmış durumda.

Batı Şeria'daki Nablus'ta bir grup göstericiyle İsrail askeri Cuma namazından önce karşı karşıya geldi. 

Kudüs'ü ziyaret eden Türk turist grubu kutsal kentin sembolü Kubbet-üs Sahra'nın önünde verdiği pozu, uluslararası haber ajansı Reuters dünyaya servis etti.

Hamas'ın yeni intifada çağrısı yaptığı Filistin'de dünkü gösterilerde en az 100 protestocu polis kurşunuyla yaralandı, İsrail'in Haaretz gazetesi en az bir yaralının durumunun ağır olduğunu bildiriyor.

Akşam saatlerinde televizyondan açıklama yapan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas'ın intifada çağrısına destek verip Lübnanlılardan sokağa çıkmalarını istedi.

İran resmi televizyonu, ülkede birçok şehirde binlerce göstericinin yer aldığı yürüyüşlerde ABD bayraklarının yakılmasını ekrana getirdi. Göstericiler, 'Amerika'ya ölüm', 'İsrail'e ölüm', 'Kudüs Müslümanlara aittir' sloganları atıyor.

Irak'ın güneydoğusunda yer alan Basra kentinde ise Şii göstericiler ellerinde ulusal bayraklarıyla sokağa çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.