1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İstanbul Ambarlı Limanı'nda 1,5 ton uyuşturucu ele geçirildi!
İstanbul Ambarlı Limanı'nda 1,5 ton uyuşturucu ele geçirildi!

İstanbul Ambarlı Limanı'nda 1,5 ton uyuşturucu ele geçirildi!

İstanbul’da Meksika’dan gemiyle getirilen bir konteynerde kumaş ruloları içine zulalanmış halde tam 1 BUÇUK TON MARİHUANA ele geçirildi.

A+A-

Operasyon, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza ekiplerinin de destek verdiği baskınla sonuçlanan süreç, uyuşturucu tacirlerinin Beylikdüzünde liman bölgesinde uyuşturucu sevkiyatı hazırlığı yaptığı bilgisi üzerine iki ay önce başladı. Ekipler şüphelileri teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye aldı.

Şüphelilerin Meksika'dan gelen bir gemide, yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı beklediği anlaşıldı. Polis, uyuşturucunun yüklendiği gemiyi de belirledi. Tespit edilen gemi, Ambarlı Liman bölgesine yaklaşınca operasyon için hazırlıklar başladı.

Zehir tacirleri uyuşturucu zulalanmış konteyneri bir TIR'a yükleyince İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talimat alınarak operasyona start verildi.

TIR, narkotik ekiplerince durdurulurken, farklı noktalarda eş zamanlı olarak düzenlenen baskında 5 şüpheli yakalandı. TIR'a yüklü konteyneri açan polis, kumaş toplarıyla karşılaştı. Hemen her kumaş rulosundan uyuşturucu çıktığı belirtilirken toplamda 1 ton 580 kilo 640 gram Marihuana ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan H.S, C.A, M.U, Z.Ö ile M.S'nin emniyetteki işlemleri ise sürüyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.