1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İstanbul Havalimanı'ndaki operasyonda 4 bin sikke ele geçirildi
İstanbul Havalimanı'ndaki operasyonda 4 bin sikke ele geçirildi

İstanbul Havalimanı'ndaki operasyonda 4 bin sikke ele geçirildi

İstanbul Havalimanı'nda yurt dışına çıkarılmak istenilen 4 bin sikke ile 27 tarihi eser niteliğindeki objeye el konuldu. 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı.

A+A-

İstanbul Havalimanı'nda tarihi eser operasyonu: 4 bin adet sikke ele geçirildi

İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantıları İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin ihraç edilen gönderilere yönelik kapsamlı çalışmalarında havalimanının geçici depolama alanında bekletilen bir gönderi riskli olarak değerlendirildi.

İncelemelerde söz konusu eşyanın firma tarafından gümrük idaresine tekstil ürünü olarak beyan edildiği tespit edildi.

Alçıdan yapılmış heykellere gizlediler!

Eşyalar x-ray taramasına sevk edildi. X-ray görüntülerinin firma tarafından beyan edilen tekstil malzemeleri ile uyumlu olmadığı görüldü.

Şüpheli yoğunluğa rastlanılması üzerine gönderiler, detaylı bir şekilde kontrol edilmek üzere açıldı ve yurt dışına kaçırılmak istenen, alçıdan yapılmış heykeller içerisine gizlenmiş 4 bin sikke ile tarihi eser niteliğinde 27 obje ele geçirildi.

Sikke ve tarihi eserler incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Müdürlük, tarihi eserlerin Roma, Bizans, Selçuklu, Yunan ve İslami döneme ait olduğunu belirledi.

Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi de tutuklandı. Soruşturma, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülüyor.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.