Kamyonlar Dolusu 'KAÇAK SİGARA'ya Polis Baskını
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, piyasa fiyatı toplam 6 milyon lira olan 1 milyon 853 bin 500 adet sigara ele geçirildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak sigara ihbarı üzerine, Kuzey Irak'tan giriş yapan 10 kamyon ve 1 TIR'ı takibe aldı. Sınırdan giriş yapan kamyon ve TIR'ın belge ve evraklarının tam olduğu anlaşıldı. Ancak kamyon ve TIR'ı takip eden polis, söz konusu kamyonların Hadımköy'de bulunan bir antrepoya girdiğini tespit etti. Buradan Balkan ülkelerine gitmesi gereken sigaraların bulunduğu kamyonların mühürlerinin sökülerek kasalarının açıldığı tespit edildi. Bunun üzerine polis ekipleri söz konusu antrepoya baskın düzenlemek için harekete geçti.
Fakat polis ekipleri antreponun çevresinde bulunan 7 otomobili fark etti. Otomobillerde bulunanların olası polis baskınına karşı gözetleme yaptığını belirleyen polis önce bu kişileri gözaltına aldı. 18 Haziran 2010 günü Küçükçekmece ve Arnavutköy'te tespit edilen 1 antrepo ve 2 depoya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında 10 kamyon ve 1 TIR dolusu 6 milyon lira değerinde 1 milyon 853 bin 500 adet sigara, 18 ton külçe halinde saf alüminyum ele geçirildi. Bunun üzerine sigaraların sahibi olduğu belirtilen Y.D'nin de aralarında bulunduğu 1'i kadın 13 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların sigarayı Balkan ülkelerine götürmek bahanesiyle Kuzey Irak'tan Türkiye'ye soktuğu belirlendi. Şüphelilerin yasal yollarla geçiş güzergahında olan Türkiye'ye getirdiği sigaraları alıcısı olan Balkan ülkelerine götürmek yerine iç piyasaya sürmeyi planladığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.