22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 20°C

İstanbul Üniversitesi Rektörü Söylet: 'statükoculuk' Çıkmaz Yoldur

İstanbul Üniversitesi Rektörü Söylet: 'statükoculuk' Çıkmaz Yoldur
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, modernleşmenin ve ilerlemenin önündeki en büyük engelin; statükoyu korumak olduğunu söyledi.
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, modernleşmenin ve ilerlemenin önündeki en büyük engelin; statükoyu korumak olduğunu söyledi. Söylet, "Değişime direnmek, gelişmeye ayak sürümek, durağanlık, yani 'statükoculuk' çıkmaz yoldur." dedi. Prof. Dr. Söylet, kuracakları Kürdoloji Araştırma Merkezi ile demokratik açılım sürecinde sorunun değil çözümün parçası olmak için gayret edeceklerini belirtti.

İstanbul Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yıl açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Yunus Söylet, törene katıldığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti. Söylet, "Uzun yıllardan sonra üniversitemizin akademik yıl açılış töreninde bir devlet büyüğümüzü aramızda görmekten sevinç ve gurur duymaktayım. Törenimizi onurlandırdığı için sayın Cumhurbaşkanımıza 'hoşgeldiniz' diyorum." ifadelerini kullandı.

"Modernleşmenin ve ilerlemenin önündeki en büyük engel statükoyu korumaktır." diyen Söylet, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halbuki insanlar da kurumlar da gelişir, değişir. Değişime direnmek, gelişmeye ayak sürümek, durağanlık, yani 'statükoculuk' çıkmaz yoldur. Çağı yakalamak, atılım yapmak, bilimsel gelişmelerin gerisinde kalmamak, değişmek ve gelişmek, Atatürk'ün bize adeta bir vasiyeti olarak niteleyeceğimiz 'muasır medeniyetler seviyesine çıkmak' ülküsüne uymak demektir.

Demokratik açılım konusuna da değinen Söylet, "Farklılıklarımızı zenginlik kabul ettiğimiz için Mart ayında Kürdoloji Araştırma Merkezi kurulması kararı alarak demokratik açılım konusunda da öncü olduk. Merkezimiz bu konuyu her yönüyle araştıracak, bilimsel çalışmalar yapacak, öneriler sunacak, bu konuya kafa yormuş, birikim ve sorumluluk sahibi tüm bilim insanlarımıza, aydınlarımıza sorunun değil çözümün bir parçası olmak için gayret sarf etmek isteyenlere açık olacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir