
İstanbul'da Bombalı Saldırı
7'Sİ POLİS 11 CAN KAYBI! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör Saldırısını Lanetliyoruz!
İSTANBUL'DA TERÖR SALDIRISI
İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet aracı geçerken patlama oldu. 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı.
Patlamanın park halindeki bir araçta meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olayın ardından ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Bunun bir doğalgaz patlaması da olabileceği belirtiliyor.
Saldırının uzaktan kumandalı bir düzenekle gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Saldırının ardından çevik kuvvet ekiplerinin havaya ateş açtığı öğrenildi.
Öte yandan patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi!
SORUŞTURMA DOSYASINA YAYIN YASAĞI GELDİ
İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğince, terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtildi.
Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.
Açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğince alınan karara da yer verildi. Kararda, şunlar kaydedildi:
"İstanbul'un Fatih İlçesi Vezneciler mevkisinde çevik kuvvet polisi aracına yönelik meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakta, toplum sağlığının milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bunun gibi yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir. "
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.