09 Mayıs 2026
Altın 6875.66
BIST 15062.65
Dolar 45.297
Euro 53.4767
Sterlin 61.4903
Ankara 10°C

İstanbul’da ‘dini Hoşgörüsüzlük’ Konusunu Ele Aldı

İstanbul’da ‘dini Hoşgörüsüzlük’ Konusunu Ele Aldı
İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı İslam Tarih, Sanat ve Kültürü Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen ‘dini hoşgörüsüzlük’ konulu toplantı İstanbul’da yapıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı İslam Tarih, Sanat ve Kültürü Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen ‘dini hoşgörüsüzlük’ konulu toplantı İstanbul’da yapıldı. Toplantıda, Müslümanlara karşı yapılan dini hoşgörüsüzlükle mücadelede kullanılacak hukuki yöntemler üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya İslam Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı.
10'a yakın ülkeden hukuk ve insan hakları uzmanları ile akil adamların iştirak ettiği toplantının açılışında konuşan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, başka bir dine mensup insanların kutsal değerlerine saldırmanın hiçbir dini özgürlüğe, demokratik düzeye ve insan haklarına dayandırılamayacağını söyledi.

İİT olarak İslam dinine ve Peygamberine karşı yapılan karalama kampanyasına karşı diplomatik ve hukuki mücadele verdiklerini dile getiren İhsanoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne bu doğrultuda uzlaşmacı taraf olarak sekiz maddelik teklif sunduklarını kaydetti.

İhsanoğlu, “Yaptığımız bu başarılı süreç, şimdiye kadar diplomatik bir süreçti. Bunun akabinde siyasi bir destek geldi. Bu da zamanla güçleniyor." dedi. İhsanoğlu, İstanbul’daki akil adamlar toplantısında ise Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sundukları uzlaşıcı teklif taslağının hukuki ve uygulanabilirlik yönünün ele alınacağını kaydetti.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. CİHAN

İstanbul’da ‘dini hoşgörüsüzlük’ konusunu ele aldı

İstanbul’da ‘dini hoşgörüsüzlük’ konusunu ele aldı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir