14 Ekim 2026
Altın 6572.98
BIST 12218.52
Dolar 49.3872
Euro 55.3443
Sterlin 65.5606
Ankara 15°C

İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
İstanbul'da dün akşam başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren sağanak nedeniyle kent genelinde su baskınları yaşandı, yollar ve alt geçitler suyla doldu.

İSTANBUL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından kentteki bazı bölgelerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Esenyurt'taki Haramidere Sanayi Bölgesi'nde bazı iş yerlerini su bastı. Zafer Mahallesi'ne giden tünelde ise 2 araç mahsur kaldı. Haramidere Köprüsü'nün altından akan suyun seviyesi de kuvvetli yağışla yükseldi.

Sultangazi'de de şiddetli yağış nedeniyle yollar suyla doldu, vatandaşlar yağmurdan korunmak için saçak altlarına sığındı. Duraklarda yoğunluk oluşurken, yağıştan öğrenciler de olumsuz etkilendi.

Cebeci Mahallesi'nde bir binanın bodrum katını su bastı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri müdahalede bulunurken, olayda hasar meydana geldi.

Yine aynı mahalledeki bir alt geçidin suyla dolması nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı. Vatandaşlar, mahsur kalan araçları ip bağlayarak kurtarmaya çalıştı.

Eski Habibler Mahallesi'nde Nurettin Uzun İlkokulu ile Vefa Poyraz Caddesi'ni ayıran istinat duvarının bir bölümü, yoğun yağışın etkisiyle okul bahçesine doğru çöktü. Olayda yaralanan olmazken gerekli güvenlik önlemleri alındı.

İlçedeki Malkoçoğlu Mahallesi'nde Habibler ve Edirne Asfaltı güzergahında evleri ve bahçeleri su bastı. İşe ve okula gidenler yollarda yürümekte zorlandı.

Taş Ocağı Tüneli'nde ise 3 araç mahsur kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Beykoz'da okul bahçesini su bastı

Büyükçekmece Hürriyet Mahallesi Gonca Sokak'taki bir binanın bodrum katını su bastı.

Büyükçekmece Anadolu Lisesi'nin bahçe girişinde biriken su nedeniyle okula giriş ve çıkışta zorlanan öğrenciler, bankları yan yana dizerek üzerlerinden yürüdü.

Beykoz Sahil Yolu'ndaki Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesini su bastı. Öğrenciler okula girişte zor anlar yaşadı. İlçenin köy yolları ve mahallelerinde de su baskınları yaşanırken araçlarıyla yollarda ilerlemeye çalışan vatandaşlar güçlük çekti.

Sarıyer'deki İstinye Mahallesi'nde yolların suyla dolması nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar da yolun karşısına geçemedi.

Huzur Mahallesi'ndeki Harp Akademileri Kavşağı'nda, yağış nedeniyle rögar çevresindeki asfalt çöktü. Oluşan çukurun çevresine sürücüleri uyarmak amacıyla trafik konisi yerleştirildi.

Sarıyer'deki Hacıosman Metro İstasyonu da yağışın etkisiyle su aldı. Yolcular, tavandan akan sular nedeniyle istasyonda yürümekte zorlandı.

Başakşehir'de suyla dolan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti, bazı araçlar mahsur kaldı. İlçenin 4. Etap 1. Kısım Vadi Center AVM önünde ve Kayaşehir Mahallesi'nde su baskınları meydana geldi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne bağlanan alt geçitte biriken su nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

İkitelli Sanayi Bölgesi'nde yolun bir istikametinin yağış nedeniyle kapanması üzerine araçlar karşı yönden ilerledi. Bazı araçlar ise suyun içinde mahsur kaldı.

Atatürk Bulvarı'nda servis araçları yolda kalırken toplu taşıma bekleyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bağcılar'ın İSTOÇ Mahmutbey mevkisinde ise yolun tek şeride düşmesi nedeniyle araçlar yavaş ilerledi.

Hasdal'da kuvvetli yağış nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. D-100 kara yolu altındaki Yakuplu mevkisinde bulunan alt geçidi su bastı. Ekiplerin suyu tahliye ettiği bölgede bazı araçlar arızalandı.

Esenyurt'ta sağanak nedeniyle suya kapılan kadını vatandaşlar kurtardı

Esenyurt'ta sağanak nedeniyle yolda suya kapılan kadın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı.

Kent genelinde sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak nedeniyle Hürriyet Mahallesi'nde de yollar suyla doldu.

Yolda ilerlemekte güçlük çeken vatandaşlar zor anlar yaşarken, bir kadın suya kapıldı.

Bir süre suda sürüklenen kadın, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Kadının suya kapıldığı ve vatandaşlar tarafından kurtarıldığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, suya kapılan kadının bir süre sürüklenmesi, durumu fark eden 3 kişinin kadının yardımına koşarak kurtarmaları yer alıyor.

Küçükçekmece'de su basan dairede mahsur kalan kişi kurtarıldı

Küçükçekmece'de su basan bodrum katındaki dairede mahsur kalan kişi kurtarıldı.

Atatürk Mahallesi Engin Sokak'taki 3 katlı binanın bodrum katında bulunan daireyi sağanak sonrası su basması üzerine burada yaşayan 5 kişi kendi imkanlarıyla dışarı çıktı.

İlaç almak için tekrar daireye giren bir kişinin içeride mahsur kalması nedeniyle olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese dalgıç ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri de gönderildi.

Ekiplerin çalışması sonucu içeride mahsur kalan kişi kurtarıldı.

Bu arada alt katlarda biriken suyun, binanın yanındaki su kanalına aktığı görüldü.

Sarıyer'de yağışın ardından denizin rengi kahverengiye dönüştü

Sarıyer'de yağışın ardından kıyı kesimlerde denizin rengi kahverengiye dönüştü.

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan ve aralıklarla süren yağışın ardından Sarıyer'in kıyı kesimlerinde deniz yüzeyinde renk değişimi oldu.

Sağanağın ardından çamurlu suyun karışmasıyla denizin rengi kahverengiye dönüştü.

Yağışın etkisiyle sabah trafik yoğunluğu oluştu

Kentte erken saatlerden itibaren yağışın da etkisiyle artan trafik yoğunluğu, Anadolu ve Avrupa yakalarında ulaşımda aksamalara neden oldu.

Anadolu Yakası'nda, D-100 kara yolunda Tuzla'da başlayan yoğunluk, Avrasya Tüneli girişine kadar ulaşıyor.

TEM Otoyolu'nda Sultanbeyli'de yoğunlaşan trafik, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar devam ediyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde, köprü girişine kadar trafik yoğunluğu yaşanıyor, Şile Otoyolu'nda ise Altunizade'den Ümraniye'ye kadar araçlar ağır seyrediyor.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Merter, Cevizlibağ ve Ayvansaray mevkilerinde çift yönlü yoğunluk görülüyor.

Bayrampaşa TEM bağlantı yolu, O-3 yolu, TEM Otoyolu Tekstilkent ve Metris Cezaevi mevkilerinde de çift yönlü trafik yoğunluğu yaşanıyor.

D-100 kara yolunda Haliç Köprüsü, Halıcıoğlu, Edirnekapı ve Cevizlibağ çevresinde trafik ağır ilerliyor.

Mecidiyeköy'de yağışın da etkisiyle trafik yoğunluğu çift yönlü etkili oluyor.

TEM Otoyolu Bahçeşehir, Saadetdere ve Beylikdüzü'nde trafik ağır seyrediyor. D-100 kara yolu Büyükçekmece-Beylikdüzü yönünde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Kent genelinde etkili olan yağışın da etkisiyle oluşan trafik yoğunluğunda sürücülerin güçlükle ilerledikleri görülüyor. Bazı bölgelerde ise yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar hareket edemez hale geldi.

Öte yandan, tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

Zincirlikuyu, Cevizlibağ, Uzunçayır ve Altunizade gibi aktarma merkezlerine gelen vatandaşlar araçlara binmek için sıra bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah saatlerinde yüzde 72'ye kadar çıktı.

Yoğunluk, Anadolu Yakası'nda yüzde 83, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 67 olarak ölçüldü.

İstanbul'da metrekareye 50 ila 95 kilogram yağış düştü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi ve Büyükçekmece ilçelerinde metrekareye 50 ila 95 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere ülkenin tamamına yakınının Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisi altına girdiği, İstanbul'da ise yağışın kuvvetli fırtınayla birlikte gün boyu etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Dün sabah başlayan yağışlar neticesinde Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası'nın kuzey ve orta kesimlerinde yer alan Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi ve Büyükçekmece ilçelerinde metrekareye 50 ila 95 kilogram yağış düştüğü aktarılan açıklamada, diğer ilçelerde ise metrekareye 10 ila 40 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Yağışlar kuvvetli fırtına ile birlikte devam edecek

Açıklamada, Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan, Başakşehir, Esenyurt, Büyükçekmece, Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin devam etmesinin beklendiği, gün boyu kuvvetli sağanak yağmur geçişleriyle birlikte rüzgarın aralıklı hamlelerle yer yer kuvvetli fırtına şeklinde etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi./ AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir