İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı'yla gerçekleştirdiği "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında İstanbul'dan 400 öğrenci Samsun'a geldi. 17-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek gezi programında öğrenciler ilk olarak Atatürk Anıtı'nı gezdi, ardından da Bandırma Vapuru'nu ziyaret etti. Hayatlarında ilk kez Bandırma Vapuru'nu gören öğrenciler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı da Samsun'da kutlayacak. Gönül Köprüsü Samsun gezisine katılan öğrenciler, 3 gün boyunca yoğun bir programla hem Samsun'un doğal ve kültürel güzelliklerini keşfe çıkacak. Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde törenlere katılacak Gönül Köprüsü öğrencileri, 20 Mayıs günü İstanbul'a uğurlanacak.
Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Gönül Köprüsü Samsun gezisinin Turkcell için özel bir anlama sahip olduğunu vurguladı. Öztürkler, Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlattığı il olan Samsun'a yapılan gezinin önemini belirterek, "Öğrencilerimizin, Büyük Önder'in gençlerimize armağan ettiği bu bayramı Samsun'da kutlama şansına sahip olmaları çok önemli ve bizler için de çok büyük bir gurur. Gönül Köprüsü projesiyle bugüne kadar binlerce öğrenciyi farklı hayatlarla buluşturduk ve yeni deneyimler yaşama fırsatı sunduk. Bu sene de projeyi yeniliklerle devam ettiriyoruz. Projeye katılan öğrencilerin gezilerinin, en verimli ve eğlenceli şekilde geçmesini diliyor ve bütün gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." dedi.
Turkcell tarafından 2008 yılında başlatılan proje kapsamında 2 yılda toplam 110 binden fazla öğrenci Gönül Köprüsü gezilerine katıldı. Bu sene de tam 20 bin öğrenci Gönül Köprüsü Projesi'ne katılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteklediği projeyle öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde gittikleri illerin tarihi ve turistik yerlerini geziyor, kültürel aktivitelere katılıyor, ağaç dikiyor ve yeni arkadaşlıklar ediniyor.
Projenin 3. yılında, geçmiş yıllardan farklı olarak yurt dışı geziler de planlandı. Haziran ayında Selanik'e yapılacak tren gezisinde 200 öğrenci, Selanik'i görme fırsatı bulacak.