19 Aralık 2025
Altın 5961.254
BIST 11335.05
Dolar 42.7534
Euro 50.1308
Sterlin 57.1853
Ankara -3°C

İstanbul'un Fethi İzmir'de De Kutlandı

İstanbul'un Fethi İzmir'de De Kutlandı
İstanbul'un Fethi İzmir'de de kutlandı.
İstanbul'un Fethi İzmir'de de kutlandı. Kardeşlik duygularını pekiştirmek isteyen Buca Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) düzenlediği programda, İstanbul'un Fethinin anlatıldığı 'İstanbul'un Fethi ve Hasreti Fatih' adlı oyununu, İzmir Buca Gölet'te sahneledi. Gölet anfi tiyatroda düzenlenen programa beş bini aşkın İzmirli katıldı.

BESİAD tarafından düzenlenen programda, mehter takımının ardından İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları 'İstanbul'un Fethi ve Hasreti Fatih' adlı oyunu sahneledi.

Arda Murat Akdağ'ın yazdığı, Hakan Terme'nin yönettiği oyun, Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini konu alıyor. İki bölümden oluşan Hasreti Fatih oyunu, İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından sergilendi. Birinci perdede yapışık ikizlerden haylaz karakterini canlandıran Zümrüdü Anka Tiyatrosu yönetmeni Arda Murat Akdağ'ın esprileri izleyicileri zaman zaman güldürdü. İzleyiciler ikinci perdede ise fetih coşkusuyla heyecanlı anlar yaşadı.

BESİAD Başkan Metin Sağıl, gelecek haftalarda da bu gibi etkinlikleri devam ettireceklerini, İzmirlilerin sanatı sevdiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir