Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 11°C

İşte benzin zammının faili

İşte benzin zammının faili
Almanya Başbakanı ile bizim benzin pompa fiyatları arasında nasıl bir ilgi var denilebilir. Ama Merkel'in attığı geri adım, bugün Türk halkının cebine benzin zammı olarak yansıdı..

THE LİRA/ÖZEL- İlk bakışta birbiriyle ilgisi yokmuş gibi görünen gelişmeler, ekonomilerin yaşadığı bütünleşme nedeniyle birbirini doğrudan etkilemeye başlamış durumda..
Bunun son örneği, geçtiğimiz Cuma günü Avrupa Birliği liderler zirvesinden çıkan sonuçların Türk halkının cebine olan etkisi oldu!

Avrupa Birliği liderleri, piyasaların hiç de beklemedikleri şekilde bir önlem paketi açıkladı ve dünyadaki piyasa oyuncularının hemen hepsinin risk iştahı bir anda açıldı. Alman Başbakanı Angela Merkel, belki de ilk kez bir liderler zirvesinde geri adım attı ve diğer ülkelerin isteklerini onaylamak zorunda kaldı.
RİSK İŞTAHI KABARDI
Avrupa'nın krizi aşmak adına bir adım atmış olmasını fırsat olarak gören yatırımcılar, hemen hemen her yatırım aracında alıma geçti.
Bu hikayenin, yılın ilk yarısının son işlem gününe denk gelmesi de alım iştahının tavan yapmasıyla sonuçlandı.
Durum böyle olunca, üzerinde neredeyse hiç spekülatif pozisyon kalmamış olan petrol fiyatı bir günde tarihi bir yükselişle yüzde 10 arttı.

PETROL FIRLADI
Gerek Amerikan petrolü, gerekse Türkiye için daha büyük önem taşıyan Brent petrolü hızlı şekilde yükseldi.
Brent petrolün bir günde 90 dolardan 100 dolara kadar tırmanması ise Türkiye'nin petrol fiyatı öngörülerini bozdu.
Akaryakıtta otomatik fiyatlandırma uygulayan Türkiye, yükselen petrol fiyatları nedeniyle bir anda tekrar zor duruma düştü.

MAYIS'TAN BERİ DÜŞÜYORDU!..
Mayıs ayından itibaren petrol fiyatları düştüğü için ardı ardına benzin ve motorine gelen indirimler nedeniyle rahatlarken, bir anda yeniden benzin zammıyla karşı karşıya kalınmış oldu.
Ve dün, Angela Merkel'in geçen hafta Brüksel'de attığı geri adımın faturası, Türk halkının cebine, benzinde 12 kuruşluk artış olarak yansıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir