20 Nisan 2026
Altın 6811.86
BIST 12433.5
Dolar 44.5989
Euro 52.3513
Sterlin 59.8952
Ankara 2°C

İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

İşte dolandırıcıların yeni yöntemi
Telefon dolandırıcıları yine yöntem değiştirdi!..

Kendisini telefonda 'polis' ya da 'savcı' olarak tanıtarak vatandaştan para talep eden dolandırıcıların bankadan para çekerken yakalanmasından sonra; dolandırıcılar bu kez yeni bir yöntemi uygulamaya koydular.

İstanbul'dan emekli memuru telefonla bankadaki parasıyla Gaziantep'e gelmeye ikna eden dolandırıcılar, yaşlı adamın parasını alarak ortadan kayboldular.

İstanbul'da yaşayan emekli memur Mustafa Ç(76), geçtiğimiz günlerde kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekibinden biri olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişiden telefon aldı. Telefondaki kişi, emekli adama terör örgütünün kendisiyle uğraştığını söyledi ve banka hesabının olup olmadığını sordu. Hesabın olduğunu öğrenince, miktarını da soran dolandırıcı daha sonra 100 bin dolar ve 28 bin TL'si olan emekli adamın bütün birikimini bankadan çektirdi. Daha sonra telefonla yönlendirme yapmaya devam eden dolandırıcı, yaşlı adamın uçakla İstanbul'dan Gaziantep'e gelmesini sağladı. Gaziantep Havalimanı'nda da yaşlı adamdan bir taksiye binmesini isteyen dolandırıcı, taksiciyle konuşarak gelecekleri adresi tarif etti. Taksici de emekli adamı GATEM yakınlarında bir parka getirdi. Dolandırıcılar, yaşlı adamdan bu sefer de para çantasını parkta bulunan bir ağacın altına bırakmasını daha sonra Gaziantep Havalimanı'nda buluşacaklarını söyledi. Ancak, Mustafa Ç., havalimanına geldiğinde uzun bir süre beklemesine rağmen kimsenin kendisini aramadığı gördü. Dolandırıldığını havalimanında anlayan Mustafa Ç. '155 Polis İmdat'ı aradı ve dolandırıldığını haber verdi. Yaşlı adamın, başına gelen olayı anlatması üzerine, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılar yakalamak için çalışma başlattı.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir