Geçtiğimiz ay öldürülen ABD'li Sarai Sierra'nın ölüm anı kameralar tarafından görüntülendi. Kamerada Sierra'nın katili Ziya T. ile yan yana olduğu görülüyor..
Amerikalı fotoğrafçı Sarai Sierra'nın son dakikaları, Halkalı-Sirkeci seferini yapan trenin güvenlik kamerasına takıldı. Görüntülerde katil zanlısı Ziya T. arka taraftan çıkıp rayların yanında duran Sierra'nın yanına yaklaşıyor. Dehşet anı bir sonraki karede: Sierra dizlerinin üstünde yere düşüyor.
Tren raylarında ölüm anı... ABD'den TÜRKİYE'ye fotoğraf çekmek için gelen Sarai Sierra İstanbul'da 21 Ocak'ta kaybolmuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda Sierra'nın cesedi günler sonra Sarayburnu'ndaki surlarda bir dehlizde bulunmuştu.
Sarai'nin surlara neden gittiği merak konusuyken geçen günlerde yakalanan cinayetin katil zanlısı Ziya T, cinayeti itiraf ederek Sarai'yi ilk olarak raylarda gördüğünü söylemişti. Ziya T. ifadesinde olayı, şöyle anlatmıştı: "Raylarda gördüğüm kadını Türk zannetmiştim. Turist olduğunu bilmiyordum. Onu öpmek istedim. Bana telefonuyla vurdu. Üzerime gelince bir tane vurdum ve surlara doğru yuvarlandı. Aşağıya indiğimde de bana saldırdı. Ben de başına bir taşla vurdum.
İşte Akşam'ın haberine göre, Ziya T'nin söylediklerini doğrulayan o görüntüler;
ABD'li kadını kaybolmasının ardından bölgedeki 500'e yakın kamerayı inceleyerek Sarai'yi adım adım izleyen polis, onu Sirkeci ve tersi istikametinde giden banliyö trenlerinin yan ayna kameralarında buldu.
Halkalı-Sirkeci hattında seferini yapan banliyö treni Cankurtaran durağından hareket ettikten sonra trenin kameralarına sur bölgesinde iki kişi takıldı.
Bunlardan pembe tişörtlü olanın Sarai Sierra olduğu anlaşıldı. Görüntülerde yol kenarındaki direğin arkasından çıkan siyah kabanlı kişinin de Laz Ziya lakaplı Ziya T. olduğu tespit edildi.