1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstikbal Koleji’nden Öğrencilere Yaz Okulu Keyfi
İstikbal Koleji’nden Öğrencilere Yaz Okulu Keyfi

İstikbal Koleji’nden Öğrencilere Yaz Okulu Keyfi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel İstikbal Koleji, 'Okullar Hayat Bulsun Projesi’ kapsamında öğrenciler için yaz okulu başlattı.

A+A-

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel İstikbal Koleji, 'Okullar Hayat Bulsun Projesi’ kapsamında öğrenciler için yaz okulu başlattı. Sosyal etkinlikler çerçevesinde başlatılan yaz okulunda öğrenciler hem eğlenecek hem de öğrenecek.

Özel İstikbal Koleji bünyesinde açtığı yaz okulu ile öğrencilerin uzun yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmesine katkı sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında, yazı en verimli ve dolu dolu geçirebilmeleri için her türlü imkanlarını seferber ederek öğrencilere çeşitli fırsatlar sunan Cizre İstikbal Koleji, okulların tatile girmesiyle yaz etkinliklerine başladı. 18 Haziran 5 Temmuz tarihlerinde 3 hafta sürecek yaz okulunda eğitim genellikle İngilizce, spor, yüzme ve evrensel değerler üzerinde yoğunlaşırken, eğlence kısmı ise çok daha fazla çeşitliliğe sahip.

Yaz okulu hakkında bilgi veren Cizre İstikbal Okulları Müdürü Fatih Açıkgöz, "Yaz tatilinde öğrenciler uzun süreli okuldan ayrı kalıyor. Genellikle çocuklarımız bu dönemde internette, televizyon başında, bilgisayar oyunları veya cep telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Bu da öğrencilerde rehavete yol açıyor. Bu rehaveti en aza indirmek adına haftada 5 gün olmak üzere içerisinde Amerikalı öğretmenler eşliğinde hem eğlenecekleri hem de İngilizcelerini geliştirebilecekleri İngilizce yaz kampı ile spor, yüzme, evrensel değerler ve kitap okumadan oluşan yaz okulu programı düzenliyoruz." diye konuştu.

Sene içerisinde kazanılan ve öğrenilen evrensel değerlerin devam ettirilmesi adına yaz okulunun önemli olduğunu ifade eden Açıkgöz şunları söyledi: "Aynı zamanda öğrencilerimizi sosyal ve kültürel açılardan da geliştirerek, özgüven duygularının artmasına katkıda bulunuyoruz." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.