11 Ekim 2026
Altın 6643.98
BIST 12265.98
Dolar 49.1434
Euro 54.9456
Sterlin 64.8819
Ankara 18°C

İthalatta Yeni Dönem Başlıyor

İthalatta Yeni Dönem Başlıyor
İthalatta Yerinde Gümrükleme Sistemi.. Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, daha önce ihracatçı firmalar için uygulamaya koydukları "yerinde gümrükleme" sistemini, şimdi de ithalatçı firmalar için hayata geçireceklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "ticarette en kolay ve güvenilir ülke olma" hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, bu konuda gümrük mevzuatında devrim niteliğinde yenilikleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Son olarak bu yılın başında Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği'ni çıkardıklarını ifade eden Yazıcı, böylece ihracatçı firmalara gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazların tanındığı uluslararası bir statü olan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü'nün verildiğini anlattı.

Bu statüye sahip firmaların "yerinde gümrükleme", "izinli gönderici" ve "ortak transit" uygulamalarının sağladığı avantajlara kavuştuğunu vurgulayan Yazıcı, "Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü alan firmalar yerinde gümrükleme imkanına kavuşarak ürünlerinin gümrükleme işlemlerini gümrük sahası yerine kendi tesislerinde yapma imkanına kavuştular. Şimdi hazırladığımız yönetmelik taslağı ile ithalatta da yerinde gümrükleme işlemine geçilecek. Böylece gümrük işlemleri ithalatçı firmanın kendi tesislerinde yapılacak. İthal edilen eşya da iç gümrüğe getirilmeden doğrudan firmanın tesislerine sevk edilebilecek" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir