İzmir Çiçekçiler Odası, mayıs ayı boyunca sürecek 'Çiçekçiler Bayramı' için sektör temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İESOB Başkanı Mutlu törende yaptığı konuşmada, bu sektörde İzmir'de 100 bin kişinin çalıştığını belirterek, "'Türkiye'nin kesme çiçek tüketiminin yaklaşık yüzde 55'ini ilimiz karşılıyor. İlimizde sektördeki sorunları çözmek için her kurum ve kişi üzerine düşeni yapmak zorunda. Üretici, satıcı, ihracatçı, yani sektördeki herkes samimi şekilde sorunlara el atmalı.'' dedi.
İzmir Çiçekçiler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç de Çiçekçiler Bayramı'nı 5 Mayıs'a aldılarını, sektörün dertlerini dile getirmek ve çiçeği sevdirmek için bir vesile olduğunu söyledi. Genç, kutlamalarin 13-18 Mayıs'ta Karşıyaka Çiçek Festivali, 17-19 Mayıs'ta Narlıdere Gençlik Festivali ile devam edeceğini, 25 Mayıs'ta da sektör temsilcileriyle dayanışma gecesi düzenleneceğini açıkladı.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Öğmen ise çiçekçilik sektörünün Türkiye'nin yüzde 55'ini karşıladığını, bunu duyurmak için de İzmir'in kurtuluşuna '9 Eylül 2010 tarihine yetişecek şekilde 'Türkiye'nin Çiçeği, Türkiye'nin Çiçekçisiyle Ata'nın Huzurunda' olacağız projesi başlatacakların söyledi. Öğmen, proje kapsamında Balçova'dan karanfillerle yola çıkacak bir heyetin, bu çiçekleri Anıtkabir'e götüreceğini ve yol güzergahındaki birçok yere çiçek bırakılacağını anlattı. Törenden sonra yoldan geçen vatandaşlara karanfiller dağıtıldı.
