1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme Kursları İlgi Görüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kursları İlgi Görüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme Kursları İlgi Görüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim müdürlükleriyle yürüttüğü meslek edindirme ve beceri kursları, örgün eğitimden yoksun kalmış ya da yarıda bırakan İzmirlilerin mesleki ve sosyal gel.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim müdürlükleriyle yürüttüğü meslek edindirme ve beceri kursları, örgün eğitimden yoksun kalmış ya da yarıda bırakan İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Egekent Kurs Merkezi'nde açılan kuaförlük kursu ise kadınların en çok ilgi gösterdiği eğitimlerin başında geliyor. İki grup halinde her gün 4 saat eğitim gören 40 kişi, kuaförlüğün inceliklerini öğreniyor. Öğrendiklerini, kursa katılan arkadaşları üzerinde uyguluyorlar.

Toplam 650 saat süren eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanların sertifika almaya hak kazanacağını belirten eğitmen Mustafa Varol, "Ücretsiz kurslarımıza katılanların çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyor. Burada hem mesleğin inceliklerini öğreniyorlar hem de sosyalleşme imkanı buluyorlar." dedi. Ev hanımı olduğunu belirten Özlem Engin de, "Beş aydır kursa devam ediyorum. Kuaförlük mesleğini öğrenip ileride devam ettirmek istiyorum. Kursa, kendi işyerimi açabilmek için katıldım." şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) çerçevesinde 2013 döneminde 45 branş açıldı. Bunlarda halen 934'ü çocuk ve 2 bin 331'i yetişkin eğitim görüyor. Yıl içinde ve yıl sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifikalı kursiyerler, bir işyerinde ya da kendi atölyelerinde çalışma imkanına sahip oluyor. İZMEB'den 2006-2013 yılları arasında 14 bin 850 kursiyer mezun olarak sertifika aldı. Belediyenin kurs merkezleri Çamdibi, Evka1, Evka4, Toros, Çiğli, Egekent, Karabağlar, Gaziemir ve Kültürpark'ta bulunuyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.