22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 20°C

İzmir Emniyet Müdürü Yılmaz, Okuma Yazmayı Öğrendiği Okulda 'kardeş Okul' Projesini Başlattı

İzmir Emniyet Müdürü Yılmaz, Okuma Yazmayı Öğrendiği Okulda 'kardeş Okul' Projesini Başlattı
İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, okula başladığı ve 4 yıl eğitim gördüğü Yenişehir semtindeki Şehit Fazıl Bey İlköğretim Okulu'nda 'Kardeş Okul' projesini başlattı. Genellikle Roman vatanda

Genellikle Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, suç oranı yüksek olan semtteki okuldaki öğrencilerin eğitim masraflarına İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından destek verilecek. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün kardeş okulu olarak belirlenen Şehit Fazıl Bey İlköğretim Okulu'nda 2009-2010 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Emniyet Müdürü Yılmaz, öğrencilere 'Başarabilirsiniz' mesajı verdi.

Yılmaz, "Buradan nasıl bir emniyet müdürü çıktıysa, dekanlar profesörler yetiştiyse siz de başarabilirsiniz. Emniyet müdürü, kaymakam, il millli eğitim müdürü olabilirsiniz. Çalışın, çalışın çalışın." nasihatında bulundu.

Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, okuma yazmayı öğrendiği Şehit Fazıl Bey İlköğretim Okulu'nun kendisi için özel bir yere sahip olduğunu söyledi. İzmir Valiliği'nin koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki proje kapsamında 'Kardeş Okul' olarak belirledikleri okula destek sağlayacaklarını belirten Yılmaz, "Semt sakinleri, çocuklarını okutmak için büyük çaba gösteriyor. Anne babalara çağrıda bulunuyorum, çocuklarımızı destekleyelim, yakından ilgilenelim. Babalar, çocuklarına ve eşlerine yönelik şiddetten kaçınsın, onlara sevgiyle yaklaşsın. En iyi yatırım geleceğe yapılan yatırım, çocuklar da bizim geleceğimizdir." diye konuştu.

Yılmaz, daha sonra öğrencilerin yanına giderek, onlardan çok çalışacaklarına dair söz aldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün proje kapsamında okulda müzik grubu ve halk oyunları ekibi oluşturacağı, eğitim masraflarına da destek sağlayacağı belirtildi.

Yılmaz, ayrıca, bütün okulların 1. ve 2. sınıflarına yönelik 'trafik kültürü oluşturma' ve 'okul çevrelerini sorunlardan arındırma' amacıyla çalışma yürüteceklerini kaydetti. Okul Müdürü Ali Altun da sosyo ekonomik açıdan sıkıntıları bulunan bölgede rahat ve sevgi dolu bir eğitim ortamı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ise törende Yılmaz'a okul notlarının yer aldığı künye ile not defteri hediye etti. Kendisine verilen künye ve not defterini görünce duygulanan Yılmaz, hayatındaki en değerli hediyeyi bugün aldığını söyledi. Törenin sonunda Emniyet Müdürü Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ve Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. Kendisine okuldaki ilk karnesi hediye edilen Ercüment Yılmaz, törene gelen ilkokul arkadaşları ile bir süre sohbet etti. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir