1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir-manisa Yolunu Kapatan Yangın Hala Söndürülemedi
İzmir-manisa Yolunu Kapatan Yangın Hala Söndürülemedi

İzmir-manisa Yolunu Kapatan Yangın Hala Söndürülemedi

İzmir-Manisa kara yolundaki Sabuncubeli mevkiinde çıkan orman yangını, şiddeti 40 kilometreyi geçen rüzgarın etkisiyle yayılıyor.

A+A-

İzmir-Manisa kara yolundaki Sabuncubeli mevkiinde çıkan orman yangını, şiddeti 40 kilometreyi geçen rüzgarın etkisiyle yayılıyor. Şiddetli fırtına nedeniyle yangına havadan müdahale edilemezken İzmir'i, Manisa üzerinden Bursa ve İstanbul'a bağlayan kara yolu da çift taraflı olarak trafiğe kapandı.

Sabuncubeli'ndeki Atatürk Çeşmesi mevkiinde öğleden sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yoğun duman yüzünden İzmir - İstanbul kara yolu, araçların seyri tehlikeli hale gelince trafiğe kapatıldı. Rüzgar nedeniyle helikopter ve söndürme uçakları kullanılamadı. Bölgedeki Sarıkaya ve Karakaya köylerinin yakınlarına kadar ulaşan alevler, kısmen yerleşim yerlerinde de tehlike oluşturdu.

Yetkililer, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının yayıldığını, 30'un üstünde arazöz, 100'ün üzerinde orman işçisi, İzmir ve Manisa itfaiyelerinden desteğe çağrılan ekiplerle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü bildirdi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının yayıldığını, söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü belirtti. Fırtına sebebiyle başlarda havadan müdahale edilemezken şimdi İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait üç helikopter ve bir uçak söndürme çalışmalarına katıldı.

Sarıkaya köyündeki vatandaşlar evlerini boşaltmak için koşuşturdu. Bazı vatandaşlar itfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini öne sürerek tepki gösterdi. Köydeki evlerine gelip çocuklarını dışarı çıkarttıklarını ifade eden vatandaşlar, "İtfaiye gelene kadar yangın yayıldı. Geç müdahale ettikleri için yolun iki tarafını da dumanlar sardı. Biz çocuklarımızı evlerden çıkarıp tedbirimizi aldık." diye konuştu.

Yangının tehdit etmeye başladığı Sarıkaya köyünün tahliyesine karar verildi. Bunun için Manisa Belediyesi, dört otobüs gönderdi. İzmir ve Manisa ile ilçe itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirten İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "Şu anda devam ediyor, hava araçlarıyla mücadele başladı. Şu anda yangın kontrolümüzde, karadan da arazözler müdahale ediyor." dedi. Bölgenin yamaç olması ve rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Aydın, "Yangın alanının yayılması engellendi, genişleme yok, fakat tehlike devam ediyor." diye konuştu.

İzmir'i, Manisa üzerinden Bursa ve İstanbul'a bağlayan kara yolu da orman yangını nedeniyle çift taraflı olarak trafiğe kapandı. Araçlar yol boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. Araçlarından inip yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar, "3 saattir bekliyoruz. Bu yol gece yarısına kadar açılmaz." şeklinde konuştu.

URLA'DA DA YANGIN ÇIKTI

İzmir'in Urla ilçesinde de dört ayrı noktada yangın çıktı. Yangınlar, itfaiye ve orman işletme şefliğine bağlı ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Kuşçular köyünde ve İçmeler Malgaca mevkiinde, elektrik tellerinin kopması nedeniyle yangın çıktı. Aynı saatlerde Bozavlu mevkiinde çıkan yangında ise iki hayvan damı, bir ev, seralar ve ekili alanlar yandı. Can kaybının olmadığı yangında Şevket Başçıl'a ait ev son anda itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarıldı. Lodosun vurduğu son nokta ise Bademler köyü oldu. Çevre sakinlerinin erken müdahalesi ile yangın yayılmadan söndürüldü. CİHAN

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

İzmir-Manisa yolunu kapatan yangın hala söndürülemedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.