1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir'de Camiler Çocuk Açacak
İzmirde Camiler Çocuk Açacak

İzmir'de Camiler Çocuk Açacak

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, "Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz" ve "Camiler çocuk açacak" sloganları ile çocukları camiye gelmeye teşvik ettiklerini söyledi.

A+A-

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, "Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz" ve "Camiler çocuk açacak" sloganları ile çocukları camiye gelmeye teşvik ettiklerini söyledi.

Yaklaşık üç ay önce İzmir Müftülüğü'ne atanan Muslu, basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Müftülük olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi veren Muslu, yaz Kur’an kurslarının önemini anlattı. Din eğitimi anlamında her türlü desteğe ve projeye açık olduklarını vurgulayan Muslu, "Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz" ve "Camiler çocuk açacak" sloganları ile çocukları camiye gelmeye teşvik etmeyi planladıklarını söyledi. Yaz kurslarının 24 Haziran’da başlayacağını açıklayan Muslu, “Bu konuyu önemseyen ailelerimizin çocuklarını camilerimize göndermelerini arzu ediyoruz. Geçen yıl ki rakamlara baktığımızda İzmir, Türkiye sıralamasında diğer illerimize göre sonlarda yer alıyor. İnşallah bu rakamlar artar diye ümit ediyoruz. Sadece sayısal olarak artması önemli olmakla birlikte verilen eğitimin özellikle çocuklara verilecek Kur'an eğitiminin kalitesi de önemli. Onun da kalitesini yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

"CEMAAT ÇOK GEREKMEDİKÇE TABUREYE OTURMASIN"

Son dönemlerde camilerde artan tabure sayısına da dikkat çeken Muslu, "10 yıl sonra cemaat tamamen taburede mi oturacak” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “İslam’da sağlam bir Müslüman ibadetini normal bir şekilde yerine getirir, fakat mazereti varsa İslam dini bunu kolaylaştırmış. Ayakta kılamıyorsa oturur, oturamayacak haldeyse yatarak ya da gözleri ile ima ederek ibadetini gerçekleştirebilir. Kişinin mazeretine göre kolaylıklar getirilmiştir. Tabure konusu henüz caminin arka saflarında olmakla birlikte sayı hızla artıyor. İslam’ın bu konudaki hükümlerinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Tabure konusunun farklı algı şekilleri doğurabileceği de unutulmamalı. Bizim teşvik ettiğimiz bir konu değil. İnsanlar taburede oturacağına yerde de oturarak da namaz kılabilir. İslam dini açısından buna izin verilmiş, ama zaman içerisinde camideki geleneksel İslam’ın da öngördüğü ayakta namaz kılmanın azalması gibi bir durum olmamalı. Camiler normalde ayakkabı çıkarılarak, ayakta kıyamla başlayan rükü ve secde ile devam eden bir ibadet şekli. Çok gerekmedikçe cemaatin tabureye oturmamasını tavsiye ediyoruz. Usul ne ise onu uygulamak en doğrusu."

MÜEZZİNLERE GÜZEL EZAN OKUMA KURSU

Eylül ayında ezanın güzel okunması amacıyla hizmet içi eğitim kursları çerçevesinde müezzinlere ‘ezanı güzel okuma kursları’ başlatacaklarını ifade eden Muslu, "Bu konuda müezzinlerimize kurslar tertip edeceğiz. Bu yavaş yavaş olacak bir şey, bir anda tamamını istediğimiz seviyeye getirme şansımız yok. Şuan ki uygulamaya göre pek çok ilçemizde ezanlar merkezi sistemle okunuyor. Güzel ezan okuyan müezzinlerimiz nöbetle ezan okuyor. Nihai olarak bütün müezzinlerimizin belli bir eğitime tabi tutularak ezanlarını kendilerinin okumasını hedefliyoruz. Olması gereken de budur. Bu eğitim sürecinde kendisini yeterli görmeyen görevlilerimiz merkezi sisteme bağlanarak halkımıza daha güzel ezanlar duyuracaklardır." diye konuştu.

CİHAN

İzmir'de camiler çocuk açacak

İzmir'de camiler çocuk açacak

İzmir'de camiler çocuk açacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.