16 Aralık 2025
Altın 5910.895
BIST 11348.83
Dolar 42.685
Euro 50.2073
Sterlin 57.3022
Ankara 4°C

İzmir'de Madencilik Kongresi Ve Fuarı Birlikte Başladı

İzmir'de Madencilik Kongresi Ve Fuarı Birlikte Başladı
İzmir'de, 12 ülkeden bilimadamlarının katıldığı 3. Balkan Ülkeleri Madencilik Kongresi (Balkanmine) ve Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı (MINEX) başladı. TMMOB Maden

TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nın desteğiyle İZFAŞ'ın düzenlediği fuar ve kongrenin açılış törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürü Hamdi Yıldırım da katıldı. Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk ve Makedonya gibi ülkelerin yanısıra çevre ülkelerden de bilimadamlarının katıldığı kongre ve fuar üç gün devam edecek.

Balkanmine'da 12 ülkeden bin madenci ve bilimadamı, 102 bildiri sunacak. MINEX'e ise 142 firma katılıyor. Madencilik teknolojisine, enerji ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefleyen kongre ve fuar, iki senede bir yapılıyor. İkincisi, 2007 yılında düzenlenen MINEX'e 116 firma katılmıştı. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir