16 Aralık 2025
Altın 5906.068
BIST 11344.23
Dolar 42.7133
Euro 50.3351
Sterlin 57.3894
Ankara 8°C

İzmir'de Yakalanan Bombacı 6 Yıl Kimya Bölümünde Okumuş!

İzmir'de Yakalanan Bombacı 6 Yıl Kimya Bölümünde  Okumuş!
İzmir'de bir markete yerleştirilen ancak yağmur sebebiyle ateşleme düzeneği nemlendiği için patlamayan bombayla ilgili olarak 3 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
İzmir'de bir markete yerleştirilen ancak yağmur sebebiyle ateşleme düzeneği nemlendiği için patlamayan bombayla ilgili olarak 3 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Zanlılardan Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıfta okuyan S.S.'nin (24), daha önce Şanlıurfa'da iki yıl kimya öğrenimi gördüğü, daha sonra okuldan atıldığı, yeniden Konya'da Kimya Bölümü'ne kayıt yaptırdığı öğrenildi. Bombayı S.S.'nin hazırladığı, diğer zanlıların da kendisine yardım ettiği öne sürüldü.

Karşıyaka ilçesinde bulunan bir markete kola kutusu içine yerleştirilmiş ve barut, maytap, saçma gibi maddeler kullanılarak hazırlanmış el yapımı bomba konuldu. Ateşlenen bombanın fitili, olayın yaşandığı cumartesi gecesi yoğun yağmur sebebiyle nemlenerek söndü. Kutuyu fark eden ve şüphelenen vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine giden bomba imha ekipleri, bombayı etkisiz hale getirdi. Terörle Mücadele ekipleri, bombayı markete koyan kişi veya kişileri tespit etmek için hemen harekete geçti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ve market çalışanlarının ifadesini alan polis, kısa sürede üç zanlının kimliğini belirledi.

Terör ekipleri, olaya karıştığı ileri sürülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü öğrencisi S.S. (20), Pamukkale Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi K.Ö. (23) ve Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencisi S.S.'yi gözaltına aldı. S.S.'nin üzerinde, el yapımı patlayıcı bulunan bir paket ele geçirildi. Zanlıların Karşıyaka ilçesinde oturduğu evde yapılan aramada ise markete konulan bomba düzeneğiyle benzerlik gösteren el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan barut, saçma ve maytaplar, PKK terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildi.

İncelemede zanlılardan S.S.'nin, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Kimya Bölümü'nde iki yıl okuduğu, daha sonra yasadışı faaliyetlere katıldığı için okuldan atıldığı ve Selçuk Üniversitesi'nde aynı bölümü kazanarak devam ettiği öğrenildi. Zanlıların eylem talimatını ise internetten, terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması KCK üzerinden aldığı ve İzmir'de bir araya geldikleri belirtildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan üç zanlı da haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde atmak ve bulundurmak, yasak yayın bulundurmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Ergenekon yapılanmasıyla KCK arasında ilişki olduğu sık sık ileri sürülmüştü. Son olarak Almanya'da yaşayan eski bir PKK yöneticisi, bir süre önce çeşitli internet sitelerine yaptığı açıklamada da bu bağlantının olduğunu söylemiş ve çeşitli iddialarda bulunmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir