Atatürk'ün 1934 yılındaki ziyareti sırasında getirdiği öneriyle başlayıp 74 yıldır aralıksız sürdürülen Bergama Kermesi başladı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in evsahipliğini üstlendiği kermesin açılış törenine CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, CHP milletvekilleri Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam, MHP Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Başkan Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. 14 Eylül Spor Salonu önünden başlayan kortej yürüşüyle halkın selamlanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda açılış düzenlendi. Asklepion Antik Tiyatro'daki açılış konserinde ise İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından "Carmina Burana" sahneye koyuldu.
Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Bergama'nın tarım ve turizm gibi iki önemli zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Dünyanın en önemli turizm hazinelerinin üzerinde bulunan Türkiye'nin tanıtımda geri kaldığını vurgulayarak, "Öyle zenginliklerimiz var ki bunları bir tanıtım hamlesiyle tüm dünyaya haykırmamız gerekiyor. Bunu da elbirliğiyle yapmak durumundayız. Bu işe mutlaka hükümetin, Kültür Bakanlığımız'ın, vakıflarımızın ve yerel yönetimin öncülüğünde destek verilmesi gerekir. Valilik fonundan hepimiz istifade ediyoruz ama Bergama için bu yeterli olmayabilir. Mutlaka hükümetin Bergama'ya özel bir el atması gerekmektedir, tıpkı Efes'te olduğu gibi." şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yürütülen Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, şunları söyledi: "Halkapınar'dan Cumovası'na kadar olan güney ayağı bitti, 1 Temmuz'da deneme seferlerine başlıyoruz. En geç 29 Ekim'de de Aliağa ile Menderes arasında seferler başlayacak. TCDD Bölge Müdürü ile sistemin Torbalı'ya uzatılmasını konuştuk. Yürürlüğe girdikten sonra Menderes'ten Efes'e ve Aliağa'dan Bergama'ya uzatmayı da konuşup projelendireceğiz. Böylece İzmir'e, Konak'a, Alsancak'a, limana, havaalanına gelen yerli veya yabancı turistler, metro ya da raylı sisteme bindiğinde hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde Bergama'ya, Efes'e gidip tarihi yerleri gezebilsin."
