16 Aralık 2025
Altın 5887.211
BIST 11456.34
Dolar 42.6734
Euro 50.2009
Sterlin 57.1049
Ankara 0°C

İzmirliler Doğalgazda Botaş Zamlarından Etkilenmeyecek!!

İzmirliler Doğalgazda Botaş Zamlarından Etkilenmeyecek!!
İzmir Doğalgaz Dağıtım (İzmirgaz), yeni yılla birlikte İzmir'deki doğalgaz satış fiyatlarında yüzde 4,4, serbest tüketici fiyatlarında ise yüzde 1 indirim yaptı.
İzmir Doğalgaz Dağıtım (İzmirgaz), yeni yılla birlikte İzmir'deki doğalgaz satış fiyatlarında yüzde 4,4, serbest tüketici fiyatlarında ise yüzde 1 indirim yaptı. İzmirgaz Genel Müdürü H.Burçin Yandımata, "BOTAŞ'ın zamları bizi etkilemeyecek. BOTAŞ fiyatlarının her zaman altında kalacağız." dedi.

İzmirgaz, doğalgazdaki indirim oranlarını bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda konuşan Genel Müdür Yandımata, "Doğalgazı daha ucuza temin ettik ve müşteriye yansıttık. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren İzmirli vatandaşlar, doğalgazı indirimli fiyatından kullanmaya başladı." dedi. BOTAŞ'tan doğalgaz almadıklarını, iki tedarikçileri bulunduğunu kaydeden Yandımata, "Yeni anlaşmayla Naturgaz ve Egegaz'dan temin ediyoruz. Böylelikle BOTAŞ'ın uyguladığı zamlar bizi etkileyemeyecek." şeklinde konuştu.

2009 yılında 50 bin kişiye doğalgaz sağladıklarını, 411 bin kişinin istediği takdirde evine doğalgaz bağlatabilecek durumda olduğunu aktaran İzmirgaz Genel Müdürü, "Şu anda abone sayımız 95 bin. İzmir geneline 2 milyar metreküp doğalgaz dağıttık." dedi.

İndirimden önce konut, ticarethane ve sanayide kullanılan doğalgazın ÖTV ve KDV hariç metreküp fiyatı 0,505976 lirayken 0,483775 lira oldu. Serbest tüketicilerdeyse 0,471348 liradan 0,46635 liraya düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir