17 Aralık 2025
Altın 5915.108
BIST 11348.83
Dolar 42.7043
Euro 50.174
Sterlin 57.2714
Ankara 1°C

İzol Aşiretinden Barış Sürecine Destek

İzol Aşiretinden Barış Sürecine Destek
Mersin'de yaşayan İzol Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Şanlıurfalılar Vakfı Başkanı Hamit İzol, barış sürecine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Mersin'de yaşayan İzol Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Şanlıurfalılar Vakfı Başkanı Hamit İzol, barış sürecine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Sahibi olduğu Sultaşa Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen İzol, barışın sağlanması için herkesin gerekli katkıyı sunması gerektiğini söyledi.

Barışa ve bu ülkeye olan sevgilerinin bu açıklamayı yapmaya sevk ettiğini anlatan İzol,
“Çocukların ölmemesi ve insanlarımızın yan yana kardeşçe yaşaması için bu barış gereklidir." dedi.

Bazı insanların ‘Barış böyle olacaksa olmasın’ dediğini hatırlatan İzol, "Ben de diyorum ki, bu barış olacaksa, nasıl olursa olsun. İnsanlarımız ölmeyecekse, ne olursa olsun. 3 aydan beri bir tek kişi ölmedi. Bu da bizim için çok büyük bir sevinç kaynağıdır. Bir insanın ölümü, o insanın aile ve çevresini yok eder. Evlat sevgisi yaşamamış ve evlat acısı görmemiş insanlar bunun pek farkında olmazlar. Ama dünyanın en büyük acısı evlat acısıdır. Çocuğu ölen insan bütün hayatı zindan olur.” şeklinde konuştu.

Rant ve çıkarlar uğruna insanların ölmemesi gerektiğini vurgulayan İzol, “Bugün, Kürtlerin ve Türklerin nüfuslarından çok, iki ırkın karışımı olan nüfus var. Bizim ayrışmamız ve ayrı bölgelerde yaşamamız mümkün değil. İnsanların bir tarafı, Kürt, Türk veya başka bir ırka mensuptur. Etnik guruplarımızla bir bütünüz. Kimse bizim sırtımızda geçinmesin. Kan, pazarlık konusu yapılamaz. Kimse kanımızla para kazanmasın. Bir yürek olup, buna meydan vermeyelim.” diye konuştu.

Akil insanlara destek çağrısında bulunan İzol, “Vücudunu taşın altına koyan insanlara, hiç olmasa destek olup moral verelim ki, bu barışı korkusuzca sağlasınlar." ifadesini kullandı.

Açıklamada Viranşehirliler Dernek Başkanı Halil Kuran ile Hilvanlılar Dernek Başkanı Ali Taşdirek ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir