1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İzto Başkanı Demirtaş, Zarar Gören Alsancak Esnafını Ziyaret Etti
İzto Başkanı Demirtaş, Zarar Gören Alsancak Esnafını Ziyaret Etti

İzto Başkanı Demirtaş, Zarar Gören Alsancak Esnafını Ziyaret Etti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek için İstanbul’da başlayıp İzmir’de de devam eden eylemler sırasında Alsancak semtinde işyerleri zarar gören oda üyelerini ziyaret etti.

A+A-

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek için İstanbul’da başlayıp İzmir’de de devam eden eylemler sırasında Alsancak semtinde işyerleri zarar gören oda üyelerini ziyaret etti. Dükkan sahibi ve esnaflarla görüşen Demirtaş, zararları ve olaylar hakkında bilgi aldı, desteğe ve yardıma ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Demirtaş, esnafın mallarını yağmalamayan ve kırılan vitrin camlarının önünde nöbet tutarak hırsızlıkları önleyen eylemcilere ve gençlere teşekkür etti.

Alsancak ve Çankaya bölgelerinde yaklaşık 50 oda üyesinin işyerlerinin eylemler sırasında zarar gördüğünü belirten İZTO Başkanı, “Zararın büyük kısmı, protesto gösterileri ve sonrasında üyelerimizin işyerlerinin vitrin camlarının kırılmasından oluşuyor. Bazı üyelerimizin işyerlerinin cam ve duvarlarına yazılar yazılmış. Bazı banka şubeleri ise ne yazık ki faaliyetlerini sürdüremeyecek kadar zarar görmüş. İşyeri zarar gören üyelerimizin büyük kısmı, protesto gösterisi yapanların kasıtlı olarak zarar vermediğini, olaylar sırasında camlarının kırıldığını söylüyor. Bazı üyelerimiz de camları kırıldıktan sonra protestocu gençlerin sabaha kadar vitrinin önünde nöbet tutarak hırsızlığı önlediğini söyledi. Malları hiçbir şekilde yağmalamayan, kırılan vitrinlerin önünde nöbet tutarak hırsızlıkları önleyen bu eylemci gençlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ekrem Demirtaş, yaptıkları tespitlerde hırsızlık ve benzeri olayların yok denecek kadar az olmasının sevindirici olduğunu belirtirken zararın büyük kısmının da protesto gösterilerinin ardından, geceyarısından sonra yaşandığını söyledi: “En demokratik haklarından olan protesto hakkını kullanan eylemcilerden, üyelerimizin işyerlerine karşı gösterdikleri hassasiyeti sürdürmelerini ve her türlü şiddeti dışlamalarını istiyorum. Eylemcilere çağrım, en kutsal hakkınız olan bu protestonuzu, yasadışı eylem ve davranışlarla gölgelemeyin. Provokasyonlara kapılmayın. Toplumun önemli bir kısmından gördüğünüz desteğin devamı için bu şarttır. Yasadışı düşüncesi olanların, içinizde bulunmasına izin vermeyin.” Demirtaş, Alsancak’ta eyleme katılan öğrencilerle de sohbet ederek, protesto haklarını kullanırken şiddetten uzak durmalarını istedi. CİHAN

İZTO Başkanı Demirtaş, zarar gören Alsancak esnafını ziyaret etti

İZTO Başkanı Demirtaş, zarar gören Alsancak esnafını ziyaret etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.