22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.4411
Ankara 20°C

Japon Anne Eşinin Türkiye'ye Getirdiği Çocuklarına, Polisin Yardımıyla Kavuştu

Japon Anne Eşinin Türkiye'ye Getirdiği Çocuklarına, Polisin Yardımıyla Kavuştu
Ayrı yaşadığı eşinin Türkiye'ye getirdiği çocuklarını almak için mücadele eden Japon anne çocuklarına kavuştu. Polis, itfaiyenin de yardımıyla aldığı çocukları Japon anneye teslim etti. Japon Akhime Saman, ay

Japon Akhime Saman, ayrıldığı Türk eşi Gazi Saman'dan olan çocuklarını alabilmek için Gaziantep'e geldi. Japon annenin çocuklarına kavuşmak için dava açtığı davada mahkeme heyeti, çocukların annede kalması yönünde karar verdi. Mahkeme kararına rağmen çocuklarından ayrılmak istemeyen baba Gazi Saman ve ailesi Hanifi ve Ayşe'yi annelerine vermek istemedi.

Akhime Saman, bunun üzerine polisten yardım istedi. Polis, Akhime Saman ile birlikte Gazi Saman'ın baba evine gitti. Saman ailesi, çocuklarını vermek istemeyince polis ekipleri, itfaiyeden destek istedi.

Polis, itfaiye merdiveniyle çocukların bulunduğu 3. kata çıkarken, Saman ailesi çocukları 3. kattan aşağı atma tehdidinde bulundu.

Olay yerinde bulunan muhabirlere telefonla ulaşan Japonya'daki baba Gazi Saman ise çocuklarının Türkiye'de büyümesini ve Türk kültürüyle yetişmesini istediğini ifade etti.

Balkondan içeri giren polis, çocukları alarak Çocuk Polisi Şubesi'ne götürürken, ailenin polisi engelleme çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Japonya'da tanışarak evlenen Akhime ile Gazi Saman çiftinin iki çocuğu oldu. Bir süre sonra anlaşamayan çiftin 4 ay önce ayrı yaşamaya başladığı öğrenildi. Boşanma davası sürerken mahkeme çocukların annelerinde kalması yönünde karar verdi.

Çocukları Japon anneye vermek istemeyen Gazi Saman'ın yakınları, mahkeme kararına rağmen çocukları annelerine vermedi. Çocuklarını kendi çabalarıyla alamayan anne Akhime Saman ise polise başvurarak çocuklarına kavuştu. Ayşe ile Hanifi isimli çocuklar Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde annelerine teslim edildi.

Saman ailesinin Avukatı Hüseyin Çolak, yasal olmayan yollarla çocukların alındığını söylerken, babaanne Ayşe Saman, "Japonların hakkı var da bizim neden hakkımız yok" diye isyan etti.

Türk babanın yakınları çocukların pasaportunu sakladığı için Japon anne ve çocukları Japonya'ya gidemedi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir