19 Aralık 2025
Altın 5951.047
BIST 11326.09
Dolar 42.8072
Euro 50.1719
Sterlin 57.257
Ankara 9°C

Kabak: Kadına Ak Parti Kadar Önem Veren Siyasi Parti Olmadı!

Kabak: Kadına Ak Parti Kadar Önem Veren Siyasi Parti Olmadı!
AK Parti'de kadına verilen önemin altını çizen İzmir İl başkanı Ömür Kabak, kendileri kadar kadınlara önem veren başka bir parti olmadığına dikkat çekti.
AK Parti'de kadına verilen önemin altını çizen İzmir İl başkanı Ömür Kabak, kendileri kadar kadınlara önem veren başka bir parti olmadığına dikkat çekti. İl başkanı olduğunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine, "Mümkün olduğunca il yönetiminde kadın üyemiz olsun," talimatı verdiğini vurgulayan Kabak, "İlçe başkanlıkları değişikliklerinde, üç ilçemizin başına üç başarılı kadın siyasetçimizi atadık. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, ana kademesiyle bütün olarak, bir aile gibi çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı'nın, il kadın kolları eğitim programları kapsamındaki "İzmir İl ve İlçe Kadın Kolları Teşkilat Eğitim Çalışması", il binasında yapıldı. Teşkilat eğitimi kapsamında İzmir'e gelen Genel Merkez Kadın Kolları Başkan yardımcıları Ayşe Keşir ve Betül Keskin, il ve ilçe kadın kollarına mensup siyasetçilere, demokratik açılım ve temel teşkilat çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı.

Eğitimden öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, "Sayın Başbakanımız'ın, 'Kadınlarımız siyasetin nesnesi değil, öznesidir.' sözünden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz." diyerek, bu güçle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. İzmir İl Kadın Kolları olarak iki misyon edindiklerini hatırlatan Ulema, "Bunlardan birincisi kadınların siyasete katılımını arttırmak, ikincisi ise partimizin ülkemiz için ortaya koyduğu politikaları, icraatları İzmir'e aktarmak oldu. Bu kapsamda aylardır devam eden teşkilat eğitim programlarımızı tamamladık. Arı gibi çalışan teşkilatlarımızla beraber İzmir'de 71 bin kadın üye sayısına ulaştık. Demokratikleşme, yasakların kaldırılması, hak ve özgürlüklerin artması gerektiğini anlatıyoruz. Türkiye'de üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün sağlanması için verdiğimiz mücadeleyi, ülkemizin en halkçı ve milliyetçi partisinin AK Parti olduğunu, gücümüzü sadece ama sadece halkımızdan aldığımızı anlatıyoruz." dedi.

Anayasa'dan TCK'ya, kadının önündeki bütün engelleri AK Parti'nin kaldırdığını ifade eden Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Keşir ise kadın erkek eşitliği, töre ve namus cinayetlerinde kadının lehine olan kanun düzenlemelerinin AK Parti hükümeti zamanında hayata geçirildiğini anlattı. "Kadını dışlıyorsunuz, eve kapatıyorsunuz." diyenlerin bunları görmezden geldiğinin altını çizen Keşir, şöyle konuştu: "Nüfusun yüzde 50'sinden fazlası kadın olan bir ülkede, kadını dışlayan siyaset olamaz dediğimiz için buradayız. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılığı desteklemeyenler, Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında oy kullanmadı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir