07 Temmuz 2026
Altın 6268.55
BIST 14424.54
Dolar 46.7549
Euro 53.568
Sterlin 62.3654
Ankara 20°C

KAÇAK CEP TELEFONU OPERASYONU

KAÇAK CEP TELEFONU OPERASYONU
Osmaniye'de bir minibüsteki yolcunun çantasında, gümrük kaçağı 48 cep telefonu ile batarya ve kulaklıklar ele geçirildi!!

Edinilen bilgiye göre; Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen gümrük kaçağı cep telefonlarını Osmaniye'ye getirerek piyasaya sürdüğü tespit edilen şahısların yakalanabilmesi amacıyla çalışma yaptı.

Ekipler, D-400 karayolu üzerinde yapılan denetimlerde, Adana'dan Osmaniye'ye giriş yapan bir yolcu minibüsünü durdurdu. Kimlik kontrolü sırasında şüpheli tavırları ve çelişkili ifadeleri ile dikkat çeken bir yolcunun üzerinde ve çantasında arama yapıldı. Aramada; değişik markalarda 48 kaçak cep telefonu, 27 cep telefonu bataryası, 11 cep telefonu kulaklığı ve 5 adet bilgisayar ara kablosu ele geçirildi. Çanta içerisinde bulunan cep telefonları ile diğer malzemelerin faturalarının olmadığı tespit edildi.

Yapılan incelemede; faturasız olarak ele geçirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının eski telefonlara ait olduğu ve klonlandığı anlaşıldı. Kaçak cep telefonlarının gümrüklendirilmiş değerinin ise yaklaşık 20 bin TL olduğu açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir