05 Kasım 2026
Altın 6606.86
BIST 11333.27
Dolar 50.0443
Euro 56.2937
Sterlin 67.1967
Ankara 10°C

KAÇAK SICAK SU KUYULARI

KAÇAK SICAK SU KUYULARI
Afyonkarahisar'ın Gazlıgöl ilçesinde kaçak açıldığı tespit edilen sıcak su kuyuları kapatıldı.

Afyonkarahisar'ın Gazlıgöl ilçesinde kaçak açıldığı tespit edilen sıcak su kuyuları kapatıldı.

Geçtiğimiz hafta Gazlıgöl termal bölgesinde yer alan ve yapı izinleri eksik 2 termal tesisin inşaatlarının mühürlenmesinin ardından bölgeye giden İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan ve beraberindeki jandarma ekipleri, kaçak olduğu tespit edilen bir başka termal tesisin daha sıcak su kuyusunu mühürledi. Bölgede bulunan bütün termal tesislerin sıkı denetim altına alındığını belirten Kaymakam İlhan, yasal olmayan hiçbir girişime izin vermeyeceklerini söyledi.

Valilik ile koordinasyon halinde Gazlıgöl'de olumsuzluğa, hukuksuzluğa kesinlikle müsaade etmeyeceklerini dile getiren İlhan, “Gazlıgöl'de su birliğini kurmadan evvel, burada bütün usulsüzlükleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Bütün yapılar mercek altına alındı. Tek tek inceliyoruz. Yapıda sıkıntı olan binalar mühürleniyor. Belgeleri eksik olan yetersiz kuyular mühürleniyor. Biz Gazlıgöl'ün, İhsaniye'nin ve tabii ki Afyonkarahisar'ın ileride sıkıntı yaşamaması için termal başkenti ilan edilmesinden ötürü, en ufak bir lekenin üzerine sıçramaması için gereken tedbirleri alıyoruz.” dedi.

Bu yaptıklarının kesinlikle hiç kimseyi hedef alan bir operasyon olmadığını aktaran İlhan, “Hukuksuzluğa müsaade etmeyeceğiz. Herkes ayağını denk alsın. Burada devlet var, hiç kimse burada gelip usulsüz yöntemlerle hiçbir şekilde tesis kuramaz, insanları dolandıramaz.” diye konuştu.

Bu konuda kesinlikle tolerans göstermeyeceklerini, irili ufaklı bütün tesislerde incelemelerin devam ettiğini aktaran İlhan, gördükleri usulsüzlüklerle ilgili hem idari hem de adli soruşturmaları başlattıklarını, bu kişilerin hesabı yargıya vereceklerini kaydetti.

İlhan, Gazlıgöl bölgesinde bulunan ve izinsiz tesis kuran ve kuyu açanlar ile bunlara göz yuman belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, fen memurları hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir