10 Ağustos 2026
Altın 6678.96
BIST 13817.09
Dolar 47.7146
Euro 55.1907
Sterlin 64.2077
Ankara 24°C

Kaçak şimdi de iltica istedi!

Kaçak şimdi de iltica istedi!
İstanbul'da 3 yıl önce moda tasarımcısı Sinem Yalçın'a aracıyla çarparak ölümüne neden olan ve 5,5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yurtdışına kaçan Faruk Kalkavan'ın yakalandığı Belarus'ta "iltica" başvurusuna hazırlandığı öğrenildi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; seyir halindeyken emniyet şeridinde Yalçın’a çarparak yaşamını yitirmesine neden olan ve yargılanan Kalkavan, 5.5 yıl hapis cezası aldıktan hemen sonra yurtdışına kaçtı. Interpol tarafından yayımlanan kırmızı bültenle tüm dünyada aranan Kalkavan’ın, kaçışının ardından Belarus’a geçtiği ve bu ülkede yaşamaya başladığı tespit edildi. Türk adli makamlarının girişimleri sonucunda geçen kasımda Belarus’un başkenti Minsk’de yakalanan Faruk Kalkavan gözaltına alındı.

Gözaltına alınmasının ardından hakkında adli işlemler başlatılan Kalkavan’ın Türkiye’ye iadesi, Türkiye ile Belarus arasında Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi (SİDAS) olmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bu gelişmenin ardandan Belarus‘ta faaliyet gösteren bir madencilik firmasının başında bulunan Kalkavan’ın yasal boşluktan faydalanarak Belarus’a iltica başvurusu hazırlığında olduğu tespit edildi.

Bu tespit üzerine, Türkiye tarafından diplomatik yollardan girişim başlatıldı. Türkiye’nin Minsk Büyükelçiliği’nin iltica başvurusu girişimiyle ilgili olarak yerel makamlarla görüşerek başvurunun kabul edilmesini engellemeye ve Kalkavan’ın Türkiye’ye iade edilmesine çalıştığı kaydedildi. Bu çerçevede, Türkiye’nin Interpol üzerinden de girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir