21 Ağustos 2026
Altın 7144.05
BIST 14514.82
Dolar 48.0445
Euro 56.1583
Sterlin 65.5782
Ankara 31°C

Kaçakçılar Sigara Zammını Fırsata Dönüştüremedi

Kaçakçılar Sigara Zammını Fırsata Dönüştüremedi
Sigaraya uygulanan zammı fırsata dönüştürmek isteyen kaçakçılar, polisin takibinden kaçamadı. Hatay'da sigara kaçakçılarına dönük operasyonda cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.

Operasyonda, iki milyon paket kaçak sigara yakalandı. Bu rakam, polisin, bir yılda yakaladığı kaçak sigaraların beşte birini oluşturuyor.

Sigaraya uygulanan özel tüketim vergisinde yüzde 30'a varan zammın ardından sigara kaçakçılığının artacağını değerlendiren polis, şebekeleri yakın takibe aldı. Kaçakçılık şebekesinin, Suriye'den getireceği yüklü miktarda kaçak sigarayı yasadışı yollardan ülkeye sokacağını belirleyen polis, şebekeyi yakın takibe aldı. Zanlıların telefonları mahkeme kararı ile dinlemeye alındı.

Kaçak sigara yüklü TIR'ın Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'den Türkiye'ye giriş yapması üzerine polis operasyona başladı. Şüpheli üç TIR Hatay'da durdurularak arandı. TIR'da bugüne kadar yakalanmış en büyük çapta kaçak sigara ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Hatay KOM ekiplerince düzenlenen operasyonda beş kişi gözaltına alındı.

Aralarında TIR şoförleri Mehmet G., Gürsel K., Halil E., Ahmet K., Mehmet K. ve Murat T.'nin bulunduğu kişiler Hatay KOM Şubesi'nde sorgulanıyor. Suriye'den giriş yapan TIR'ların evraklarının incelenmesinde ise birçok belgenin sahte olduğu saptandı. TIR'ın yükünün sahte beyannamelerle tekstil olarak gösterildiği anlaşıldı.

TIR'da ele geçirilen iki milyon paket sigaranın ise mpine, moore, prestige ve roket markalarına ait olduğu belirlendi. Bu sigaraların orijinal oluğu, ancak Türkiye'ye kaçak yollardan sokulduğu belirtiliyor. İki milyon sigaranın özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde piyasaya sürüleceği öne sürüldü. Polis yetkilileri, yeni yılla birlikte sigaraya yapılan yüzde 30'a varan özel tüketim vergisi zammının kaçakçılıkta etkili olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir