02 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 19°C

Kadıköy'de Ölüm Orucuna Destek Eylemi

Kadıköy'de Ölüm Orucuna Destek Eylemi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup, Kadıköy'de ölüm oruçlarına destek eylemi yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup, Kadıköy'de ölüm oruçlarına destek eylemi yaptı. Polis, grubun sahile yürümesine izin vermedi.

Cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek vermek için Kadıköy Altı Yol Meydanı’nda toplanan ve aralarında çeşitli parti ve dernek üyelerinin de yer aldığı grup, pankart açıp slogan attı. Kadıköy sahiline yürümek isteyen eylemcilere polis izin vermedi.

Eyleme destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, basın açıklaması yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Tuncel, Erdoğan’dan ölüm oruçlarına müdahale etmesi istedi. Tuncel, “Kürt sorunu 100 yıllık bir sorundur. Bu sorunu ortadan kaldırın. Aksi takdirde olacaklardan siz sorumlu olacaksınız. Biz Şeyh Said’in kuşağından geliyoruz. Tarih boyunca kimseye boyun eğmedik. Sayın Öcalan İmralı’da tutuklu kaldıkça bu savaş devam edecektir. Savaşı bitirmenin tek yolu müzakeredir.” diye konuştu.

Bu arada polis, eylem sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasının ardından grup meydandan ayrıldı.


CİHAN

Kadıköy'de ölüm orucuna destek eylemi

Kadıköy'de ölüm orucuna destek eylemi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir