22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Kadın Hafızlar İlk Kez Yarıştı!

Kadın Hafızlar İlk Kez Yarıştı!
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kez kadın vaizler ve Kur'an kursu öğreticileri arasında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kez kadın vaizler ve Kur'an kursu öğreticileri arasında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2004 yılından bu yana personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerde bu yıl ilk kez kadınlara da yer verdi.

Camiler ve Din Görevlisi Haftası kapsamında yapılan hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, şiir, makale ve hutbe yazma ile ezanı güzel okuma yarışmaları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kez kadınlar arasında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi. Kadınlar arasındaki yarışmalar çerçevesinde, "Birinci Türkiye Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma" final yarışması Bolu Yıldırım Beyazıt Camii'nde yapıldı. Yarışmaya bayanlar büyük ilgi gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, yarışmada yaptığı açıklamada, din görevlileri arasındaki yarışmayı 6 yıldır yaptıklarını belirterek, "Bayan görevliler arasında ilk defa yapıyoruz. Bunun ilki de Bolu'da yapılıyor." dedi. Bekaroğlu, yarışmacıların ilk önce ilçelerinde, sonra illerinde ardından da bölgelerinde birinci olduğunu ifade etti. Bekaroğlu, yarışmaya 10 görevlinin katıldığını, bunlar arasında 1, 2 ve 3.'cünün seçileceğini dile getirdi. Daire Başkanı Bekaroğlu, bu tür yarışmalarla din görevlilerini motive etmek, yarışma içine sokmak, bilgilerin tazelenmesini sağlamak ve heyecanlarını artırmak istediklerini ifade etti.

Eskişehir bölgesinden yarışmaya katılan Keçiören Fatih Kur'an Kursu'nda görevli Emire Balkan, yarışmanın düzenlenmesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı'na müteşekkir olduklarını ifade etti. Balkan, bu şekilde bir yarışmanın yapılmasının kendilerini onore ettiğini belirterek şunları söyledi: "Yarışma, bayan din görevlilerinin mesleki yönden kendilerini yeterli düzeye çıkarmasına öncülük teşkil etti."

Antalya bölgesinden katılan Konak Yüzbaşı Hasanağa Kur'an Kursu'nda görevli İpek Toptop da yarışmanın çok büyük anlamlar taşıdığını, çok güzel hizmetlere vesile olacağını ifade etti. Toptop, yarışmaya katıldıkları için çok heyecanlı olduklarını da kaydetti.

Kahramanmaraş bölgesinden katılan Yeşilevler Kur'an Kursu'nda görevli Akfiye Osmanoğlu ise bugüne kadar yarışmanın erkek görevliler adına düzenlendiğini belirterek, "Bu sene bizde katıldık, bu bizi motive etti. Daha bereketli şekilde diğerlerine de özenmesine vesile olur. Bu sayede Kur'an sevdası daha da yayılır."dedi. Öğle namazından sonra başlayan yarışma devam ediyor. Kadın din görevlileri, ayrıca 13 Ağustos Perşembe günü Ankara'da yapılacak "Kadın Görevliler Birinci Türkiye Hafızlık Final Yarışması"nda bu konudaki yeteneklerini ortaya koyacak. Dereceye giren kadın din görevlilerinin ödülleri ekim ayındaki "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" açılış töreninde verilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir