Okul Müdürü Ahmet Düzyol, üç yıldır öğretmenler, öğrenciler ve velilerin beklediği CNC torna tezgahının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okula gönderildiğini söyledi. Okulların modernizasyonu kapsamında Türkiye'de 736 meslek lisesi içerisinde 26 meslek lisesine CNC makineleri gönderildiğini söyleyen Düzyol, CNC makinelerinden Konya'da sadece iki meslek lisesine gönderildiğini dile getirdi. Bunlardan birinin Kadınhanı Anadolu Teknik Mesleki Eğitim Lisesi, diğerinin ise Ilgın Meslek Lisesi olduğunu bildirdi.
Bundan dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini anlatan Düzyol, "CNC'nin okulumuza gelmesiyle teknolojik gelişmeleri daha yakından takip edip öğrencilerimizi gelişen teknolojiye hazırlamak istiyoruz. Ayrıca Kadınhanı sanayisine az da olsa bir faydası olacağını düşünüyoruz." dedi.
Öğrencileri Konya sanayisine hazırlamak için çalıştıklarını anlatan Düzyol, "Bizim öğrencilerimiz burada CNC'yi öğrenip daha kolay iş bulabilecekler" ifadelerini kullandı. (CİHAN)
