16 Aralık 2025
Altın 5879.873
BIST 11367.68
Dolar 42.7086
Euro 50.2333
Sterlin 57.2485
Ankara 4°C

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Tamamlandı

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Tamamlandı
Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) tamamlandı.

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) tamamlandı.

Bursa KİHEP süpervizörü Sosyolog Dr. Pelin Feymi’nin yönetiminde Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim 16 hafta sürdü. Programın tamamlanmasının ardından katılımcılara AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Zeki Eker ve Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Vural tarafından sertifika verildi.

Sertifika töreninde konuşan Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Zeki Eker, şunları dile getirdi: "KİHEP, bütünsel bir kadının insan hakları anlayışı ve tamamen katılımcı bir yaklaşımla, kadınların kendi tecrübelerinden yola çıkarak günlük hayatlarını şekillendiren uygulamalar ile, yazılı yasalar karşısında eleştirel bir bilinç oluşturmalarına imkân sağlamaktadır. Kadınların güçlü bireyler olarak, hem kişisel hem de toplumsal düzeyde kendi stratejilerini üretmeleri için gerekli donanımı sağlayan bir araç olarak tasarlanan program, kadınların yaşadığı bilinçlenmeyi ve kadının insan hakları konusunda edindikleri bilgiyi eyleme ve örgütlenmeye dönüştürebilmelerinin önünü açıyor."

Kadının İnsan Hakları, Anayasal Haklar ve Medeni Haklar, Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddete Karşı Stratejiler, Kadının Ekonomik Hakları, İletişim, Toplumsal Cinsiyet Rollerine Duyarlı Çocuk Eğitimi ve Çocuk Haklar, Kadın ve Doğurganlık Hakları, Kadın ve Siyaset, Feminizm ve Kadın Hareketi, Kadın Örgütlenmesi konularında eğitim aldı. KİHEP’in en önemli amaçlarından biri olan kadının örgütlenmesi, düzenlenen program çerçevesinde Bursa’da gerçekleşirken, KİHEP katılımcılarının oluşturduğu bir grup ile beraber Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği kurulacak.
CİHAN

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı tamamlandı

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı tamamlandı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir