1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kadınlar Karate Milli Takımı Mersin Yolunda
Kadınlar Karate Milli Takımı Mersin Yolunda

Kadınlar Karate Milli Takımı Mersin Yolunda

Kadınlar Karate Milli Takımı, bu yıl Türkiye'de düzenlenecek olan Mersin 2013 Akdeniz Oyunları hazırlık kampı çerçevesinde geldiği Üsküdar Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’ndeki hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

Kadınlar Karate Milli Takımı, bu yıl Türkiye'de düzenlenecek olan Mersin 2013 Akdeniz Oyunları hazırlık kampı çerçevesinde geldiği Üsküdar Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’ndeki hazırlıklarını sürdürüyor.

Akdeniz Oyunları’na gidecek olan 5 sporcuyla birlikte toplamda 10 milli karateciyle kamp yapan milliler, 17 Mayıs 2013 tarihinden itibaren başladığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mersin 2013 Akdeniz Oyunlar öncesi 08-09 Haziran 2013 tarihlerinde Montenegro'da düzenlenecek Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonasına katılacak olan Kadınlar Karate Milli Takımı, burada eksiklerini görerek Mersin’e hazır bir şekilde gitmeyi amaçlıyor.

Akdeniz Oyunları Bayanlar Kampı çerçevesinde Üsküdar Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’ndeki hazırlıklarını sürdüren Milli Takım ve antrenörlerden İbrahim Erçin, kampı ve Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’ndan beklentilerini değerlendirdi.

Öncelikle Bölgeler Avrupa Şampiyonası’na gideceklerini ifade eden Erçin, amaçlarının eksikliklerini görerek Akdeniz Oyunları’na tam ve hazır bir şekilde gitmek olduğunu söyledi. Kampın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten antrenör İbrahim Erçin, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’ndan umutlu olduklarını söyledi.

Akdeniz Oyunları’na yapılacak ev sahipliğinin getirdiği bir baskının bulunmadığının altını çizen Erçin, Akdeniz Oyunları’nın Türkiye'de gerçekleşecek olmasından dolayı mutlu olduklarını, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini dile getirdi.

Mersin’de 2 bin kişilik salonda madalya arayacaklarını belirten antrenör İbrahim Erçin sözlerine şu şekilde devam etti:

"Geçen sene sonunda Fransa’da yaptığımız dünya şampiyonasında 17 bin seyirci önünde maçlara çıktık. Seyirciler sporcularını çok iyi desteklediler ve Fransızlar madalyaları topladı. Bu sene kendi evimizde salonları doldurarak seyirci desteğiyle madalyaları biz toplamak istiyoruz. Kendi evimizde olmanın avantajını kullanmak istiyoruz. Avrupa’da 5 sıklet vardı, 5’te 4 yaptık, buradaki hedefimiz 5’te 5 yapmak. Bizim hedefimiz her kiloda derece almak. Doğru bir şekilde organize olursak seyircimizle beraber üstesinden geleceğiz."

Takımın tecrübelerine güvendiği oyunculardan kurulu olduğuna dikkat çeken Erçin, “Sayın Bakanımız Suat Kılıç, bize bir görev verdi, bizim de ona sözümüz var, Akdeniz Oyunları bizim için çok önemli. Orada alacağımız her altın, 2020 Olimpiyatları için çok büyük geri dönüşü olacak, bunun için Akdeniz Oyunları'nı çok önemsiyoruz. Dünya karatesinin en önde gelen ülkeleri Akdeniz’e gelecek, sözümüzü tutup madalyaları toplayacağız." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.