18 Aralık 2025
Altın 5952.48
BIST 11335.05
Dolar 42.7263
Euro 50.2113
Sterlin 57.3536
Ankara 5°C

Kadir Topbaş: Bm’de Yerel Yönetimlerin Sesi Olmak İstiyoruz

Kadir Topbaş: Bm’de Yerel Yönetimlerin Sesi Olmak İstiyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gerçekleşen panel sonrası Türkiye’ye döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gerçekleşen panel sonrası Türkiye’ye döndü. Paneli değerlendiren Topbaş, BM’de yerel yönetimlerin sesi olmak amacıyla gözlemci statüsüne kavuşturulmak istediklerini ve olumlu izlenimler edindiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gerçekleşen ''2015 Sonrası Dünya Kalkınma Gündemi Konusunda Seçkin Kişiler Üst Düzeyli Paneli'ne konuşmacı olarak katıldı. Bu sabah İstanbul’a gelen Topbaş, gazetecilere paneli değerlendirdi. Temaslarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de görüştüğünü söyleyen Topbaş ''Başkanlığını yaptığım Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığı (UCLG) ve BM'ye bağlı Yerel Yönetimler Danışma Komitesi adına BM’de yerel yönetimlerin sesi olmak amacıyla gözlemci statüsüne kavuşturulmak istediğimizi belirttim. Yaptığım görüşmelerde olumlu izlenimler edindim.” dedi.

2015 sonrasında şehirlerin yol haritası değerlendirmesinin yapıldığı panelin oldukça verimli geçtiğini belirten Topbaş, “BM’nin çalışmalarına ışık tutacak öneri ve çalışmalarda bulunmak üzere toplantı yaptık. Her şeyden önce insanlığın geleceği için bir çalışma yapmak ve İstanbul’u temsil etmenin mutluluğunu yaşadım. Dünyada çevre, cinsiyet ayrımcılığı gibi birçok sorun var. Bu sorunlar masaya yatırılarak bir yol haritası ve gelecek adına çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar sonucunda 8 ay sonra ortaya çıkacak olan rapor BM gündemine getirilecek ve tartışıldıktan sonra ulusların bu karara uyması arzu ediliyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir