1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kahramanmaraş, Türkçe Olimpiyatları'na Hazır
Kahramanmaraş, Türkçe Olimpiyatlarına Hazır

Kahramanmaraş, Türkçe Olimpiyatları'na Hazır

Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce öğrenciyi Türkiye’de buluşturan Türkçe Olimpiyatları, bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oluyor.

A+A-

Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce öğrenciyi Türkiye’de buluşturan Türkçe Olimpiyatları, bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oluyor. ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla gerçekleştirilen 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında, dünyanın 40 farklı ülkesinden 75 çocuk, 7 Haziran Cuma günü Kahramanmaraş Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda sahne alacak.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında 55 ilde düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın Kahramanmaraş etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.
Kahramanmaraş Belediyesi, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) ve Çevre ve Kültür Derneği ev sahipliğinde 7 Haziran Cuma günü yapılacak “11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları” öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Etkinlik öncesi düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan genç öğretmenlerin büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini dile getirdi. Yurt dışı gezilerine gittiğinde, öğretmenlerin sergilediği bu fedakarlığa bizzat şahit olduğunu belirten Poyraz, “Oralara gittiğimizde, kendi okullarımızdaki arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalara bakıyoruz. 2 yıl önce Amerika’da, 7 yıl önce Japonya’da o genç fedakar arkadaşların yapmış olduğu çalışmalara bizzat şahit oldum. Geçen yıl Türkçe Olimpiyatları'nın Teksas elemelerinde jüri heyetinde yer aldım. Kadim bir neslin çocukları olan bu genç öğretmenlerimizin dünyanın muhtelif yerlerine gidip, bizi anlatmaları, güzel Türkçemizi anlatmaları, bizler için anlatılmayacak duygular ifade ediyor.” dedi.

Genç öğretmenlerin Afrika’nın Burundisinden Rusya’ya kadar, güneşin doğup battığı her yere gittiğini aktaran Poyraz, şöyle konuştu: “Onlar fedakar bir ordu. İnsanların aklına değişik sorular gelebilir. ‘Acaba bu insanların dertleri nedir?’ diye. Bunlar aslında aşık insanlar. Bir düşünceye inanmış, gönül vermiş, onun aşk ve heyecanıyla yollara düşen ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olan arkadaşlarımız. Bugün 25 yıl gibi kısa bir sürede 2 bin öğrencinin ülkemizdeki etkinliklere katılması gerçekten bizim için onur verici bir durum. Ben organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe ise yurt dışında eğitim faaliyetleri yürüten Türk okullarının, Türkçe olimpiyatlarının gizli kahramanları olduğunu ifade etti. Eğitim kurumlarının ilkinin 1991 yılında Nahçıvan'da açıldığını anımsatan Keçe, şunları söyledi: “Türkçe olimpiyatları sadece şarkı ve şiirden oluşmuyor. Sadece şarkı türkü değil, bilim olimpiyatlarında da bu okullar kendi ülkelerini temsil ediyorlar. Türkçe Olimpiyatları'na yurt dışında 15 bin öğrenci hazırlandı. Yarışan bu 15 bin öğrenci arasından 2 bin öğrenciyi ülkemizde ağırlamış olacağız. Geçen yıl 41 ilde etkinlik düzenlenmişti. Bu sene 55 ilimizde etkinlik düzenlenecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerimizde de etkinlik sayısı artırıldı. 55 ilimizde yaklaşık 99 etkinlikle bu güzel öğrencilerimizi izleme fırsatı bulacağız. Toplam 19 kategoride Türkçe olimpiyatları için öğrenciler ülkemize geliyor. Türkçeyi güzel kullanmak, kompozisyon, dramatizasyon ve sahne becerileri şeklinde bir çok başlıkta yarışmalar düzenlenecek.”

Toplantıya; Vali Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve dernek üyeleri katıldı.


CİHAN

Kahramanmaraş, Türkçe Olimpiyatları'na hazır

Kahramanmaraş, Türkçe Olimpiyatları'na hazır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.