Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 2°C

Kalite Kongresi’nde Ödül İçin Yarışan 9 Finalistten 8’i Anadolu’dan

Kalite Kongresi’nde Ödül İçin Yarışan 9 Finalistten 8’i Anadolu’dan
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Hamdi Doğan, bu yılın kalite ödülü almak için değişik sektörlerden 9 finalistin yarıştığını belirterek, “9 kuruluşumuzun 8’i Anadolu’dan ödül sürecine katılmış kuruluşlarımız.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Hamdi Doğan, bu yılın kalite ödülü almak için değişik sektörlerden 9 finalistin yarıştığını belirterek, “9 kuruluşumuzun 8’i Anadolu’dan ödül sürecine katılmış kuruluşlarımız.” dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) katkılarıyla düzenlenen 21. Kalite Kongresi bu yıl ‘Yaşanabilir Gelecek’ ana teması ile kamu, iş ve sanat dünyasının kanaat önderlerini İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde buluşturdu.

Kongrenin açılışında konuşan KalDer Başkanı Hamdi Doğan, Türk iş dünyasının en prestijli ödülü olarak nitelediği ‘Ulusal Kalite Ödülleri’nde bu yıl finale kalan 9 kuruluştan 8’ini Anadolu’dan katılanların oluşturduğuna dikkat çekti. Yine ödül sürecinin bir parçası olan kararlılık belgeleri için başvuruda bulunan 7 kuruluşun 5’inin, yetkinlik için başvuran 22 kuruluştan 17’sinin Anadolu’dan katılanlardan oluştuğuna vurgu yapan Doğan, “Bu rakamlar Anadolu’daki sanayi yapılanmasına katkılarımızın geri dönüşünü almaya başladığımızın kanıtıdır.” ifadesini kullandı.

Artık rekabetçi ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışının meydana getirilmesini, ekonomilerin gelişiminde rol alan yerel yönetimler, kalkınma ajansları ve üniversitelerin de önemsediklerini vurgulayan Hamdi Doğan, şöyle devam etti:

“Bunun için başlatılan bölgesel yayılım sürecimiz hızla devam ediyor. Dört şubemizin yanı sıra sanayi ve ticaret merkezlerinde yayılım stratejimizin uzantısı olarak temsilcilikler kurularak yeni odaklar oluşturuyoruz. Kamuda kalite kavramın yerleşmesi uzun yıllardır süren çabalarımızda bu yıl önemli iki gelişme yaşanmıştır. Bunlardan biri; Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın EFQM modeli uygulamasına başlamasıdır. Süreç AB fonları desteği ile bir yıldır sürdürülmektedir. İkinci önemli gelişme ise; yeni kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlangıcında EFQM Mükemmellik modelini benimseyerek yola çıkışıdır. Geride bırakılan 20 yılda 80 bin üzerinde kişiye Mükemmellik Modeli eğitimi verilmiştir. Kongrelerimizde yaklaşık 45 bin kişi ile buluşulmuştur. Başlatılan Ulusal Kalite Hareketinde katılımcı kuruluş sayısı 500’e yaklaşmıştır.”
CİHAN

Kalite Kongresi’nde ödül için yarışan 9 finalistten 8’i Anadolu’dan

Kalite Kongresi’nde ödül için yarışan 9 finalistten 8’i Anadolu’dan

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir