06 Kasım 2026
Altın 6559.14
BIST 11482.6
Dolar 50.1465
Euro 55.9296
Sterlin 66.7947
Ankara 8°C

Kalpaklıoğlu'nun Arşivi Araştırmacısını Bekliyor

Kalpaklıoğlu'nun Arşivi Araştırmacısını Bekliyor
Ordu'da Memleket Yayınları'nı kuran ve Memleket Gazetesi'ni çıkaran merhum Avukat Cavit Kalpaklıoğlu'nun arşivi araştırmacısını bekliyor. Anadolu'da b

Anadolu'da bir yayınevi kurarak yayıncılığın taşradaki sıkıntılarını omuzlayan bunun yanı sıra Ordu'da haftalık bir gazete çıkaran Cavit Kalpaklıoğlu'nun notlarından, yazılarının müsvettesinden ve mektuplarından oluşan arşivi araştırmacısını bekliyor. Ordu'da köyde ve şehir merkezinde bulunan notların bir kısmı ise zamanla yıpranmaya ve güveler tarafından yanmaya başlamış durumda. 2005 yılında hayata veda eden Kalpaklıoğlu'nun gazetelerde makaleleri yayınlanmış ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konferanslar vermişti. Kalpaklıoğlu, girdiği fikir mücadelesi sonucunu hayatının bir kısmını cezaevinde geçirmek durumunda kalmıştı.

Kalpaklıoğlu'nun arşivinin bir kısmının bulunduğu Bayadı'daki köy evinde yaşayan Kalpaklıoğlu'nun kardeşi Altun Ünal, böyle bir araştırmayı yapacak ciddi kişilere her zaman yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir