21 Ağustos 2026
Altın 7142.02
BIST 14514.82
Dolar 48.0529
Euro 56.1658
Sterlin 65.612
Ankara 27°C

Kalpazanlar Yılbaşı Alışverişine Çıkmadan Yakalandı

Kalpazanlar Yılbaşı Alışverişine Çıkmadan Yakalandı
Adana'da piyasaya sahte 100 TL sürmek isteyen 3 kalpazan yakalandı. Polis, son rütuşları yapılmadan ele geçirilen banknotlar ile kalpazanların yılbaşı öncesi alışverişe çıkmayı planladıklarını bildirdi. Kaçakçılık ve Organiz

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, istihbarat çalışmaları üzerine daha önce aynı suçtan sabıkalı 71 yaşındaki H.Y. 34 yaşındaki M.Ç. ile 45 yaşındaki H.D.'yi gözaltına aldı.

Yakalanan kalpazanların bilgisayar yazıcısı ile 100 TL'lik banknot ürettikleri, kalemlerle son rütuşları yaptıkları ortaya çıktı. Polis, yakalanan kişilerin alışverişin artış gösterdiği yılbaşı öncesi sahte paraları piyasaya sürmek istediklerini belirledi.

Ele geçirilen 617 adet sahte banknotun dikkatli bakıldığında baskı kalitesinden sahte olduğu görülebiliyor. Gözaltına alınan 3 kişi bugün adli mercilere sevkedilecek. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir