1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kamuda Büyük Pazarlık Başladı
Kamuda Büyük Pazarlık Başladı

Kamuda Büyük Pazarlık Başladı

Bakan Çelik, "Umarım görüşmeler uzlaşma ile sonuçlanır" dedi.

A+A-

197 bin kamu işçisinin zam pazarlığı başladı. İşçiler yüzde 10 zam istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, "Umarım görüşmeler uzlaşma ile sonuçlanır!" dedi.

Kamu işçilerinin 2013-2014 yılı maaş artışlarını belirlemek için taraflar bir araya geldi.

"DÜNYA KRİZİ, BİZ ZAMMI KONUŞUYORUZ"

Küresel ekonomik krize dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bir çok ülkede ve özellikle AB ülkelerde maaşlar dondurulurken hatta düşürülürken biz gerek emekli gerekse çalışanlarımızın maaşlarını arttırmayı görüşmeye devam ediyoruz. Bu önemli çünkü hala küresel krizin etkilerini hepimiz görüyoruz. Umarım görüşmeler uzlaşma ile sonuçlanır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıya kamu işçilerini temsilen Türk-İş katıldı!

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, "Sayın bakan başından hemen ülkeler arası sıkıntıları, birçok yerde ücretlerin düşürüldüğünü ama 'biz zamları konuşuyoruz' dediler. İnşallah bu masada da bizi sıkıntıya sokacak şeyler olmaz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BİR PROBLEM OLACAĞINI SANMIYORUM"

Kamu İşveren Kurulu da görüşmelerin barış içinde sonuçlanacağı görüşünde...

Kamu İşveren Temsilcisi Erhan Polat, "Yapacağımız toplu iş sözleşmelerinde hem iş yerlerimizin imkanlarını dikkate alacağız hem de işçilerimizin ücretlerini dikkate alarak yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Bir problem olacağını sanmıyorum" dedi.

İŞTE TÜRK-İŞ'İN TALEPLERİ

Türk-İş, kamuda çalışan işçiler için hükümetle yapacağı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masaya getireceği 5 maddeyi belirledi.

En düşük işçi maaşının bin 800 lira olmasını isteyen Türk-İş, işçilere birinci 6 ay için yüzde 10; 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü altı aylık dönemlerde ise enflasyon farkının yanında 2 puan zam verilmesini talep ediyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.