1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Kandil Gün Ve Geceleri En İyi Şekilde Değerlendirilmeli"
Kandil Gün Ve Geceleri En İyi Şekilde Değerlendirilmeli

"Kandil Gün Ve Geceleri En İyi Şekilde Değerlendirilmeli"

Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, kandil gün ve gecelerin manevi açıdan önemli olduğunu belirterek, en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, kandil gün ve gecelerin manevi açıdan önemli olduğunu belirterek, en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Müftü Poçanoğlu, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada Yozgat halkının kandilini kutladı. Müftü Poçanoğlu "Recep ayının 27. gecesini bütün Müslümanlar Miraç Kandili olarak kutlarlar. Müslümanlar; Hz. Muhammed'in Mekke'deki Mescid-i Haram'dan, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürüldüğüne, oradan da gökleri asarak, Cebrail'in bile giremediği Sidretül Münteha'yı geçerek Allah'ın katına ulaştığına inanırlar. İşte bu olaya 'Miraç ya da göğe yükseliş’ denir." dedi.

Bütün kandil gecelerinde olduğu gibi, bu mübarek gecede de bolca ibadet edilmesi gerektiğini ifade eden Müftü Poçanoğlu, "Bu gecede namaz kılmalı, Kur'an-ı Kerim okumalı, bolca dua edip, çokca tövbe ederek bizleri Yaratan'dan af dilemeliyiz. Böyle kutlu gecelerin yüzü suyu hürmetine aile büyüklerimizin ve akrabalarımızın hatırı sorulup, gönülleri alınmalı ve çevremizdeki ihtiyacı olanlara yardım yapılmalıdır. Bunlardan gelecek sevap da gelmiş geçmiş bütün rahmetlilerimizin ruhlarına armağan edilmelidir. En önemlisi de sadece böyle günlerde değil, ömrümüzün sonuna kadar doğru ve iyi insan olmaya özen göstermemiz gerektiğini aklımızdan hiç çıkarmamalıyız." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.