17 Aralık 2025
Altın 5933.043
BIST 11348.83
Dolar 42.6894
Euro 50.1403
Sterlin 57.2218
Ankara -1°C

Kapadokya’nın Ziyaretçi Sayısı Yüzde 15 Arttı

Kapadokya’nın Ziyaretçi Sayısı Yüzde 15 Arttı
Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15, ilk üç aya göre ise yakla.

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15, ilk üç aya göre ise yaklaşık yüzde 30 artış olduğu bildirildi.

        Kapadokya'yı bu yıl Mart ayında 178 bin 784 turist ziyaret etti. Kapadokya'ya geçen yılın aynı döneminde ise 134 bin 205 turist gelmişti. Geçen yılın ilk üç aylık döneminde gelen ziyaretçi sayısı 262 bin 290 olurken, bu yılın ilk üç ayında ise 350 bin 532 turist ziyaret etti.

        Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre; Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yıl Mart ayında 42 bin 199'u ücretli, 14 bin 268'i ücretsiz, 96 bin 468'i seyahat acenteleri aracılığıyla ve 25 bin 849'ı da müze kartlı olmak üzere 178 bin 784 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgeyi 2012 yılı Mart ayı boyunca ise toplam 134 bin 205 turist ziyaret etmişti.

        Kapadokya bölgesindeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi'nde gerçekleşti. Mart ayında Göreme Açık Hava Müzesi'ni 82 bin 920 yerli ve yabancı turist gezdi. Müzeyi geçen yılın aynı döneminde ise 61 bin 508 kişi gezmişti.
CİHAN

Kapadokya’nın ziyaretçi sayısı yüzde 15 arttı

Kapadokya’nın ziyaretçi sayısı yüzde 15 arttı

Kapadokya’nın ziyaretçi sayısı yüzde 15 arttı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir