17 Aralık 2025
Altın 5908.321
BIST 11348.83
Dolar 42.6938
Euro 50.1994
Sterlin 57.2859
Ankara 3°C

'Kapalı Oturumu Açıklarım'

'Kapalı Oturumu Açıklarım'
Erdoğan, Demokratik Açılımla İlgili Meclis'teki Kapalı Oturumda Konuşulacakları Açıklayacağını Söyleyen Bahçeli'ye Tepkili..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılımla ilgili Meclis'te yapılması gündeme gelen kapalı oturumda konuşulanları açıklayacağını söyleyen Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Anayasal olarak kapalı oturumlarda konuşulanların 10 yıl gizli kalması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Bahçeli'nin kapalı oturumda konuşulanları açıklaması halinde Anayasal suç işleyeceğini söyledi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım sürecine ilişkin TBMM'de yapılması planlanan kapalı oturum ile ilgili MHP'nin eleştirilerini yanıtladı. "Kapalı oturuma katılırız, ama konuşulanları millete açıklarız" diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tepki gösteren Erdoğan, böyle yapılması halinde anayasal suç işlenmiş olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "İlginç olan şey şu. 'Kapalı oturuma katılacağız, ancak konuşulanları daha sonra anlatacağız' diyor. Bu bir anayasal suçtur. Düşünebiliyor musunuz? Kapalı oturumların 10 yıl boyunca gizliliği esastır. Ama kalkıp bunu açıklayacağız diyor. Her şeyin bir hassasiyeti var. Böyle bir hassasiyeti anlayamıyorsan, 'Buyurun açık oturum yapalım' deriz. Ne söyleyeceğiniz varsa milletin huzurunda buyurun söyleyin. Biz de söylenmesi gerekenleri orada söyleriz."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçekleri Türk milletinden gizlemek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu konuyu gizli oturumda ele almasını isteyenlerin neden utandıklarını Türk milleti çok iyi değerlendirecektir. AKP'nin Meclis'in kapalı oturum yapmasındaki ısrarını sürdürmesi halinde, oturum sonrası ne cereyan ettiğini Türk milletine bizzat açıklayacağımızı şimdiden ilan ediyorum." demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir