11 Temmuz 2026
Altın 6224.72
BIST 14321.19
Dolar 46.9427
Euro 53.6176
Sterlin 62.5975
Ankara 30°C

Kapıkule'de gurbetçi hareketliliği devam ediyor

Kapıkule'de gurbetçi hareketliliği devam ediyor
Yaşadıkları Avrupa ülkelerinden yıllık izinlerini geçirmek üzere yola çıkan gurbetçilerin ana vatana gelişleri devam ediyor.

Yaşadıkları Avrupa ülkelerinden yıllık izinlerini geçirmek üzere yola çıkan gurbetçilerin ana vatana gelişleri devam ediyor.

Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapan gurbetçiler, Türkiye'ye ulaşmanın sevincini yaşıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girişler daha yoğun gerçekleşiyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da (YTB) sınır kapılarında gurbetçileri karşılamayı sürdürüyor.

Görevliler, Avrupa'dan gelen vatandaşlara kolonya, lokum, su ikram ederken, çocuk dergileri ve Türk bayrağı da hediye ediyor.

Fransa'dan gelen Bayram Kemertaş, AA muhabirine, dün sabah saatlerinden bu yana yolculuk yaptıklarını ve 5 ülke geçerek Türkiye'ye ulaştıklarını söyledi.

Tatilini memleketi Aksaray'da geçireceğini belirten Kemertaş, "Sınırdan geçerken çocuğum 'Baba bayrağı bir an evvel ver, iki yıldır içimde tutuyorum sevincimi, hep bu anı bekledim.' diyor. Bu anlatılmaz bir duygu. Şu çocuğun sevincine bakın. Bu çocuk burada yaşamadı ama sanki sürekli buradaymış gibi. Memleket bambaşka." dedi.

Avusturya'dan gelen Onur Karakuş da yolculuklarının uzun ancak güzel geçtiğini dile getirdi.

Türkiye'ye kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Karakuş, "Gurur duyduğumuz topraklardayız. Yılda bir kez nasip oluyor. Tatilimizi burada geçireceğiz. Bu duygu anlatılamaz, gururlanıyor insan buraya geldiğinde. Milli takım formam da üzerimde her zaman." şeklinde konuştu.

Fransa'dan gelen Selcuk Kıran ise tatilini memleketi Afyonkarahisar'da geçireceğini belirtti.

Ana vatanda kendilerini güvende hissettiklerini ifade eden Kıran, "Mecbur olduğumuz için oradayız. Çocuk yaşta gittim babam oradaydı. Bilerek isteyerek gitmedik ama artık bu düzende yaşıyoruz." dedi.

Fransa'dan gelen Serkan Bıyık, 2 bin 500 kilometreden sonra Türkiye'ye ulaşınca rahatladıklarını anlattı. Tatili Yalova'da geçireceklerini söyleyen Bıyık, 1,5 aylık tatili boyunca sık sık gezeceğini de kaydetti.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir